To beat or not to beat

In Duitsland schijnt enig rumoer ontstaan te zijn nadat een hotemetoot de sugesstie heeft gegeven dat een gekaapt vliegtuig eventueel met passagiers en al neergeschoten mag worden.

Met het WTC in het achterhoofd kan ik die redenering wel begrijpen, zeker als men weet dat Berlijn toch echt het statussymbool van het herrijzend Duitsland aan het worden is en dus een geschikt doelwit is voor terroristen.

Gelukkig zijn er nog wel andere oplossingen mogelijk om een terrorist het leven zuur te maken maar dit vereist enige uitleg.

Bankovervallen zijn in de Fillipijnen een zeldzaamheid omdat die gebouwen nou eenmaal stevig bewaakt worden door veiligheidsmensen en al het personeel gewapend rondloopt en getraind is om te schieten.Bij een vliegtuig zou het dan ook geen slecht idee zijn om al het personeel van wapens te voorzien en er voor te zorgen dat er wapens klaar liggen op alleen voor personeel toegankelijke plekken waarbij het personeel getraind is in het omgaan met wapens.

In deze tijd van burgerparticipatie zouden de passagiers trouwens ook een duit in het zakje kunnen doen.Eenmaal ingechekt op Schiphol kunnen welwillende burgers oefeningen doen in het omgaan met vuurwapens wat weer eens wat anders is dan het wachten in de lobby tot het vliegtuig vertrekt.

Eenmaal aangekomen in het vliegtuig krijgen de mensen die schietles hebben gehad een wapen in handen en kan de reis beginnen.

Mocht een of andere terrorist het in zijn bolle knar krijgen om het WTC-gedoe over te doen dan hebben de passagiers in ieder geval de optie te doen wat ze willen, of zich laten gebruiken om nog meer mensenlevens te laten verspillen of dan maar liever de lucht in om maar een oud spreekwoord te gebruiken.

Mvg
Antoon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: