Simpele flapdrol

Assimilatie is absoluut ongewenst. Het betekent dat culturen verdwijnen terwijl het veel beter is als ze blijven bestaan uit de mond van De luizenfluisteraar van de politiek ook bekend als Kaj Elhorst. Assimilatie hoeft niet het eind te betekenen van een cultuur, sterker nog geen assimilaie geen overleving van het ras volgens Darwin. Hier uit moge blijken dat de zelf verklaarde “eminent gris of  “gris eminent” meer lijkt op op een “démence gris” of “gris démence” of demente grijze vent. Iedereen moet zich bij tijd en wijle aanpassen en daar is niets mis mee. Behalve het feit dat mensen hun cultuur absoluut niet hoeven te verliezen tenzij je onthoofden.uithuwelijken en onderdrukken van vrouwen als cultuur ziet kan men altijd nog terug naar het land van de ouders en of herkomst. Assimilatie als bedreiger van een hun cultuur is aangevoerd door de AEL die het inderdaad had over HUN CULTUUR hadden. En nu krijgen ze nog gelijk ook door een idioot die klaarblijkelijk allergisch is voor het gebruik van het woord JULLIE. Deze heren gebruikten om de dreiging van assimilatie tegen te gaan de gassimilatie te weten de kreet “hamas, hamas joden aan het gas”. Dat ik door Kaj een simpeke flapdrol genoemd ben zou is op zich niet een ramp want ik neem de gassimilatie toch niet serieus.

Advertenties

Tags: ,

46 Reacties to “Simpele flapdrol”

 1. politiek Says:

  Is dit een blog of een schutting zoals je ze in Catalonië wel vindt?

 2. politiek Says:

  En inderdaad, het onthoofden kan een culturrel fenomeen zijn al is het niet wenselijk om het over te nemen. Er zijn zelfs culturen geweest waarin het opeten van elkaar (Maori’s) tot de cultuur behoorde of het brengen van mensenoffers (Maya’s) en je moet wel een eenzijdige maniak zijn om te denken dat dat geen cultuur was, ook al ben ik er geen voorstander van.

 3. politiek Says:

  Het is éminence grise en wat het allemaal met Jodenhaat te maken heeft is me duister maar dat weet je zelf waarschijnlijk ook niet!

 4. politiek Says:

  Ik zie dat Darwin hier als oppergod wordt aangemerkt? Hij schijnt het alleenrecht op de waarheid te hebben?

 5. multidifficulti Says:

  -1 Blog? Dat zoek je zelf maar uit. Feit is en blijft dat ik de door jouw gebezigde kreet “Simpele Flapdrlol”(de titel) ben, vandaar het simpele taal gebruik(geen Spaans dus op de “schutting”).
  -2 Het niet willen overnemen van de neiging tot onthoofden mag je assimilatie noemen en hierbij bevestig je dat je onzin verkocht op de site van Meulenbelt. Meulenbelt is trouwens een foutochtoon.
  -3 Het heeft niets met jouw eventuele jodenhaat te maken,meer met verregaande domme uitspraken(zie 2), lees het één en ander wat beter.De kreet (grijze eminentie oid) had ik trouwens letterlijk(copy/paste) overgenomen van een andere site dus ben ik niet de enige proleet/simpele flapdrol. Op je eigen site staan trouwens ook taalfaute.
  -4 Ik stelde niet dat Darwin mijn god is(leer eens lezen), hij is wel slimmer dan Uwes. Darwin stelde dat de mens niet door sterkte, noch door slimheid overleefde maar door het grote vermogen tot aanpassing(wat haaks staat op jouw onzinbewering). Je weet toch dat aanpassen assimileren is, iets wat tokkies(al of niet islamitisch) toch eens moeten leren.
  -X Verder raad ik je aan om wat langer na te denken voor je wat opschrijft. In 1 posting lijkt het wellicht wat, maar nu is het 4 keer niks.

 6. politiek Says:

  Schelden gaat je beter af dan denken maar dat was te verwachten gezien de waanzin die je er geregeld uitgooit bij Nederkrant. In Catalonië spreken de mensen geen Spaans maar Catalaans (en daarnaast eventueel Spaans). Ga er eens heen en je zult horen dat het een heel andere taal is. Maar dat zal er wel niet van komen. Gezien je opvattingen, denk ik niet dat je veel in de wereld om je heen kijkt. Kijk, ik kan het ook…schelden.

 7. Bilo Says:

  Ach schelden doet geen pijn.
  Het zijn wel erg extreme dingen die op deze blog beweerd worden maar het zijn maar de woorden van een eenzame gek. Probeer zelf eens een keer te assilimeren simpele flapdrol zonder argumenten. Ik zal je site monitoren. groet

 8. Multidifficulti Says:

  Welkom Bilo.
  Was jij niet dezelfde persoon die liep te blerren dat de moslims in de Filipijnen hun geloof niet mochten belijden? Er staat daar toch hier en daar een moskee maar goed Takfirliefhebbers liegen nou eenmaal dat het gedrukt staat. Je doet maar, het MDI heeft mij nog nooit lastig gevallen daar ik de wet vermoedelijk beter kan dan een gefrusteerde blerber. Je srijdmakker is bepaald niet vies van scheldwoorden, ik ben een flapdrol en Ayaan een feeks en dan dan klagen over andermans taalgebruik? Frappant is en blijft het feit dat “Politiek” maar niet ingaat over zijn domme uitspraak over assimilatie, en dat is ook moeilijk het was een zeer domme uitspraak. Ga lekker door met de aandacht afleiden van de kern van de zaak(de uitspraak betreffende assimilatie) want gezien jouw leugens betreffende de Filipijnen kun je vermoedelijk zelf niet assimileren.

 9. Bilo Says:

  Moroland is geen filippijnen. Het is geannexeerd gebied. De Filippijnse regering in Manilla zal jouw opvattingen over assimilatie delen gezien de genocide campagne die nog steeds gevoerd wordt en de brutale landroof door overheid gestuurde en gesteunde christen milities. Wie moet hier nu assilimeren? De moro’s niet lijkt me maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
  Groet

 10. multidifficulti Says:

  Moroland was vroeger een spaanse kolonie gelijk de rest van de Filipijnen. Zoek eens hier ( http://www.phildig.com/pdf/issue_63.pdf ) voor het bewijs op pagina 16. In het artikel “the forgotten Katipunan revolution” zul je lezen dat de Moro’s in hun strijd tegen de spaanse overheersers juist hulp kregen van ook christenen(die katholieken die volgens jou niet deugen). Je bent een echte kontendraaier trouwens. In het verleden stond je te kermen(om de Abu Sayyaf te verdedigen) dat moslims hun geloof niet mochten belijden en nu heb je het ineens over annexeren(hoe zit dat trouwens met het Polesario?). In ieder geval zul je het mee eens zijn dat zelfs in Mindanao moslims naar de moskee kunnen, ondanks wat je het in het verleden probeerde bij elkaar te liegen. Met de gastarbeiders uit de Filipijnen werkzaam in bijvoorbeeld Saudie Arabië heb ik meer medelijden omdat ze daar hun (katholieke) geloof niet mogen belijden en als beesten behandeld zijn en worden. Daar heb ik je meerdere malen op aangesproken en gaf je geen krimp. Net zoals die mooie vriend van je die niet in wil gaan over de stomme opmerking over assimileren. je zei “Probeer zelf eens een keer te assilimeren simpele flapdrol zonder argumenten” hetgeen onzin is. Assimilatie is immers ongewenst zei je strijdmakker(een argument) waarop ik hem aansprak. Dus je bent het niet eens met de uitspraak van Kaj. Ik ben trouwens een 100% Nederlander en hoef niet te assimileren. Gezien jouw morele steun van jou richting Abu Sayyaf en ook Hezbollah raad ik je aan maar zelf te assimileren. Wat de Spanjaarden van Kaj die ook in verleden Mindanao als kolonie gebruikte beteft, het zijn inderdaad aardige lieden. Om de bevrijding van de Moren te vieren maken ze ieder jaar een pop die Mo moet voorstellen. Mo wordt over de schutting gedonderd en in de fik gestoken. Kaj had met zijn vergelijking toch wel een beetje gelijk.
  Groeten
  Antoon

 11. multidifficulti Says:

  Bilo Sorry hier nog een link om te monitoren https://multidifficulti.wordpress.com/2007/08/27/de-maoros-van-jan-tomaat/ ik heb echt weinig tijd en ben geen H(y/i)st(e/o)ricus nog publis(h)ist gelijk “Politiek”. Die autonomie van het Moroland heb ik ze trouwens in het verleden al gegund als je goed monitort, helaas is het hufterige gedrag van de door jouw zo geprezen Abu Sayaf de oorzaak van het niet doorgaan van die autonomie. Per slot van rekening heeft de MILF het filipijnse leger zijn gang laten gaan in de strijd tegen de Abu Sayyaf en je weet dat de I van de MILF staat voor Islamitic(oid) en heeft de Abu Sayyaf ook hun medemoslim Wahab Akbar opgeblazen. Het zijn jouw vrienden, mijn tegenstanders.
  groeten

 12. multidifficulti Says:

  Beste Bilo
  Wederom is je verhaal op zijn zachst gezegd nogal warrig. Je hebt het over “christen milities” maar kan naam nog data noemen. Die christen milities heben namelijk nooit bestaan. De figuren die de Filipijnen uitzogen als kolonie hebben namelijk ook Katholieken uitgezogen en uitgebuit. Ik heb in de Filipijnen de nodige zwendelpartijen gezien(ik zal ze niet ontkennen) waarbij de slachtoffers zowel moslims als christenen waren. Met een beetje mazzel zal “Politiek” oftewel Kaj daar mij gelijk in geven, hij noemt zich per slot van rekening HISTORICUS(ik niet, ik blijf liever een simpele flapdrol en geen zichzelf elitair opstellende salonsocialist). De keiharde werkelijkheid is het feit dat de door jouw zo geliefde Abu Sayyaf helemaal geen onafhankelijk wil maar aansluiting bij Indonesie,Malesië en wat van Thailand om zodoende een super moslimstaat te realiseren(lees hun eigen agitprop er maar op na). Ze willen ook de door jou zo gewenste sharia invoeren inclusief de zogeheten dhimmitax. Voor dhimmitax is een arabische kreet maar die krijg ik vandaag liever niet over mijn lippen maar ik ga het wel uitleggen. De dhimmitax zoals beschreven in de Koran is een speciale belasting voor ongelovigen en dat moet jij als vrome moslim met de naam Nabil wel weten. Ongelovigen dienen die extra belasting(speciaal voor ongelovigen dus) met trots te betalen zoals de Koran dat stelt en dus geen gespreide betaling, geen ontheffing vanwege geringe inkomsten. Erg sociaal is dat niet maar wel een ideale manier om ongelovigen dwingen zich te laten bekeren tot de islam zoals op Mindanao dus geschiede gelijk het geschiede in Spanje(Kaj zal mij als historicus gelijk moeten geven anders is hij een perverse geschiedenisvervalser). De orginele bewoners van Mindanao waren geen christenen noch moslim. Jouw gehuil om een moslimstaat in Mindanao is vals want je wilt de anschluss met de islamofacisten(de JI) in Indonesië die dan ook regelmatig “vrijheidsstrijders” naar Mindanao sturen. Mindanao is met het zwaard en vooral met de dhimmitax op wrede manier veroverd op de animisten uit Mindanao. Sterker nog Afghanistan was vroeger boedistisch(die beelden die jouw talibanvriendjes kapot schoten zijn het bewijs) en is met het zwaard veroverd door de islam. Indonesie was vroeger een Hindoe-land(zie de cultuurschatten) tot de kromzwaarden er aan kwamen(net zoals in Mindanao). Bewijs het tegendeel maar zonder de gebruikelijke geschiedenisverkrachtpartijen zoals vaak geflikt door Takfir-lovers en salonsocialisten.

 13. multidifficulti Says:

  Smerige Bilo die je er bent!
  Dat je een fake(bilo@bilo@ir) emaildres gebruikt is tot daar aan toe. Maar om nou te gaan pronken met een emailadres uit Iran(de duivelsperzen) gaat mij te ver.
  Volgende postings een echt adres gebruiken of ik donder je van deze site af.
  Het volgende onderwerp op deze site is dan ook BILO waarbij ik mijn archieven eens open gooi.
  Met diepe minachting
  Antoon

 14. politiek Says:

  Naam noCH data. Als ik Multidi8fficulti’s redenatie volg, is Nieuw Guinea met recht een onderdeel van Indonesië. Klets dus!

 15. multidifficulti Says:

  En wederom geen verweer betreffende het assimilatieverhaal. Nu wordt na Spanje ook Nieuw Guinea erbij getrokken om maar niet over het assimilatieverhaal te beginnen. Diep triest.

 16. politiek Says:

  Assimilatie, lieve vriend, vindt voortdurend plaats maar kan alleen plaatsvinden vanuit het startblok van de eigen cultuur. Niemand kan een ander laten assimileren. Assimilatie vindt plaats vanuit de eigen wil en behoefte. Of dat een van nature (Darwin) gegeven zaak is waarmee de species zichzelf in standhouden blijft een vraag maar zeker geen onmogelijkheid.
  Assimilatie houdt niet in dat de ene cultuur ondergaat in de andere maar dat twee of meer culturen met elkaar vermengd worden. Het heeft voortdurend maar niet frequent plaats. Hoewel in de VS al honderden jaren culturen langs elkaar heen leven, assimileert er maar weinig. Dat is niet slecht maar wel een feit.
  Assimilatie heeft plaatsgehad toen germaanse stammen het Romeinse gebied binnendrongen. Het volk dat het meeste op assimilatie gebaseerd is, is het Franse. Dat is te zien aan samenstelling, structuur en opbopuw van de taal maar ook aan het uiterlijk van de inwoners.
  Assimilatie op zich is niet verkeerd, het gaat echter wel om de manier waarop ze plaatsheeft en het is is anders dan integratie, iets dat, zij het gedeeltelijk, wel kan worden aangestuurd van bovenaf.

 17. multidifficulti Says:

  Assimilatie is absoluut ongewenst. Het betekent dat culturen verdwijnen terwijl het veel beter is als ze blijven bestaan klinkt al beter dan assimilatie op zich is niet verkeerd. Had dat direkt gezegd en wat minder gewichtig gedaan(ik zag taalfaute). Het had je veel koppijn bespaard(t). In de USA zijn er trouwens islamitisch-joodse vriendenclubjes dus wat assimilatie betreft kunnen we beter wat opsteken vriend. In de USA is men ten eerste inwoner van de USA en pas op de 2e plaats christen/moslim etc.. , uitzonderingen aan alle kanten daargelaten. En in de USA zijn ook veel moslims die enige vorm van assimilatie hebben ondergaan en nog steeds hun cultuur hebben zie Teherangeles. Een conclaafje Perzen die geen duivelsperzen zijn maar nog immer Perzen. En over de duivel gesproken ik moet nu verder met Bilo.

 18. politiek Says:

  Kijk, hier wordt het woord assimilatie gewe3ld anagedaan. het ontstaan van vriendenclubjes is geen assimilatie maar integratie. In de VS is sprake van een zekere integratie anagezien groepen van heel verschillende culturen een modus hebben gevonden om naast elkaar te bestaan. Ze hebben inderdaad een bepaald gezamenlijk cluster van waarden en normen dat echter maar heel klein is en ook heel fragiel. Integratie op zich is beter dan assimilatie omdat assimilatieleidt tot eenvormigheid. Bij assimilatie levert iedere groep iets van de eigen cultuur aan het totaal van het nieuwe product. De rest gaat verloren. Dat is jammer. Bij echte assimilatie is ook niet meer te zien uit welke groep iemand afkomstig is en voordat het zover is zijn er vele eeuwen voorbijgegaan. In Frankrijk is dat ongeveer 1500 jaar maar ze is nog niet voltooid.
  Bij integratie blijft het risico bestaan dat de geïntegreerde groepen in crisistijd toch weer het eigen nest opzoeken en tegenover elkaar komen te staan. Daarom is de waarde van verdraagzaamheid absolute voorwaarde voor een geslaagde integratie. Anders krijg je situaties zoals in Bosnië. Hoewel ik persoonlijk meer voorstnader ben van een goede integratie, zal deze, als ze langdurig succesvol is, altijd leiden tot assimilatie.

 19. multidifficulti Says:

  Wat mij betreft is de ruzie bijgelegd ondanks verschillen van inzicht(wat moet kunnen).
  Mvg
  Antoon

 20. politiek Says:

  Maar wat nu, Antoon? Je vroeg toch om een stuk over assimilatie? Nu ik ermee kom, laat je het afweten! En ruzie? Ach, wat heet…

 21. multidifficulti Says:

  Laten we het rustig houden. Nogmaals je geeft toe dat assimilatie geen bedreiging hoeft te zijn voor een cultuur en dat volstaat. Hou er in de toekomst rekening met het feit dat er meerdere uitvoeringen bestaan van assimilatie. Onder de plak zitten hoeft niet erg te zijn, het hangt van de plak af is bijvoorbeeld simpele assimilatie. Nogmaals je stuk over assimilatie is nu acceptabel omdat je er van uit gaat daat het niet ten koste hoeft te gaan wat betreft de eigen cultuur. In feite heb je je eerste uitspraak herroepen en daar ging het mij om. Verdere discussie lijkt mij dan ook niet raadzaam maar in het volgende item zal ik je nog reden geven om in te kunnen haken(ik ben de beroertste niet hoop ik).

 22. multidifficulti Says:

  Beste Kaj
  Er loopt trouwens al een discussie over het a-woord zie http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2008/03/assimilatie-het.html ook daar ben je welkom.

 23. politiek Says:

  Ho, ho, ho! Waar maak je dat allemaal uit op? Assimilatie gaat wel ten koste van de eigen cultuur. Er komt een nieuwe cultuur voor in de plaats. De Franse cultuur staat los van de cultuur van het Germaanse volk der Franken of van de cultuur van de oorspronkelijke (germaanse en keltische) bevolking van Frankrijk. Ze is vermengd geraakt met Romeinse cultuur. Natuurlijk, uiteindelijk hoeven de mensen dat niet als negatief te ervaren maar een Frank uit het jaar, laten we zeggen, 100 jaar voor Christus, zou behalve de mode om een broek te dragen, weinig terugvinden in de Franse cultuur van pak weg 1200 na Christus.

 24. multidifficulti Says:

  Assimilatie hoeft niet ten koste te gaan van de eigen cultuur. Joden zijn hier al aangepast en nog steeds joden. De filipijnse gemeenschap is nog steeds de filipijnse gemeenschap en zijn nog steeds aangepast. Het een en ander is uiteraard wel een kwestie van uitgangspunten. Als de nodige zuurstof en koolstof assimileren in de natuur dan blijft de koolstof nog steeds koolstof en de zuurstof nog steeds zuurstof. Ook de Hindoestanen zijn opgenomen in dit land met behoud van cultuur. Het is uiteraard een kwestie van beide kanten. Een cultuur die willens en weten niet wil assimileren is ten dode opgeschreven, gelijk de cultuur die assimilatie alleen toestaat als daarmee de te assimileren cultuur opgeheven zou worden. Met een beetje respect aan beide kanten is assimilatie met behoud van cultuur dus wel mogelijk. Uiteraard zijn er meerdere definities van assimilatie. Bij jou zo te zien zal het altijd tot verlies van de cultuur leiden, bij mij is dat niet de bedoeling. We zijn het er in ieder geval over eens dat waar mogelijk men van zijn cultuur geen afstand hoeft te doen.

 25. politiek Says:

  Aangepast en geassimileerd betekent niet hetzelfde. Geassimileerd betekent letterlijk “dezelfde vorm aangenomen”. In onze, nederlandse, samenleving is niemand geassimileerd behalve een deel van de autochtonen. Wel geïntegreerd, dat wel.

 26. multidifficulti Says:

  Uit de techniek gezien betekent assimilatie “het opgaan in iets anders”(chemie) en op die manier is behoud van cultuur dus mogelijk. Nogmaals er bestaan meerdere uitvoeringen van assimilatie. Lees ook ff het stukje op Hoeiboei. In ieder geval zijn we het eens dat assimilatie die zal leiden tot cultuurverlies niet gewenst is. De AEL bijvoorbeeld zal nooit assimilatie(welke vorm dan ook) willen, Fawaz kijkt vies bij het woord, joden hadden er geen moeite mee en zijn er beter op geworden en nog steeds joden.

 27. multidifficulti Says:

  Volgens van Dalen “(assimilaties) (sociologie) het opgaan in een nieuw milieu van individuen en groepen” en zegt dus niets over vorm aannemen.

 28. Bilo Says:

  Iedere groep heeft recht op zijn eigen cultuur. Daarom alleen al is assimilatie ongewenst. Men moet geen assimilatie dwang willen omdat Nederland een multiculturele samenleving is. Helaas zijn er nog veel bekrompen racisten in Nederland, langzamerhand is het tijd geworden om op zulk soort mensen omgekeerde assimilatiedwang te gaan toepassen. Het is maar een ideetje.

 29. politiek Says:

  De assimiliatie waarbij culturen naast elkaar blijven bestaan is beter te definiëren als integratie.

 30. Hammiehetvarken Says:

  Helaas zijn er in Nederland teveel mensen die niet mee willen doen met de maatschappij. Ik doel op immigranten die weigeren te erkennen dat ze in een ander land zin gaan wonen. Het is toch niet normaal als je na tien, twintig en zelfs soms dertig jaar de taal nog niet spreekt.

  Bilo zegt: “Iedere groep heeft recht op zijn eigen cultuur.” en zo is dat. De Nederlanders hebben recht op hun Nederlandse cultuur. Die ook nog eens superieur is aan de cultuur van veel nieuwkomers. Veel immigranten zorgen slechts voor een hoger aantal analfabeten, inteelt ziektes, uitkeringen en criminaliteit.

  Vandaag sprak ik nog een immigrant die zichzelf juist als Nederlander ziet, die dit een fijn land vind en die de taal spreekt. En hij was nog moslim ook. Het kan dus wel, maar je moet het wel willen.

 31. Bilo Says:

  Integratie komt niet alleen van een kant. Nederlanders zijn ervoor weggehold. Integratie is belangrijk, mensen moeten zich kunnen redden in een land. Maar het is ook belangrijk open te blijven staan over hoe Nederland als samenleving verandert. Diversiteit is een gegeven. Maar steeds meer wordt het in Nederland normaal gevonden om afstand te nemen van andere culturen en wordt de Nederlandse (welke eigenlijk) cultuur als superieur voorgesteld. Het is nooit genoeg volgens sommigen. Daar wordt je moe van want je kan namelijk mensen niet op 1 hoop gooien.
  Nederland heeft meer bewustwording nodig zodat men kan kiezen wat men kan veranderen om elkaar wat meer ruimte te geven. Tolerantie (die hier ver te zoeken is) is een kenmerk van beschaving.
  Nederland is doorgeslagen in zijn zucht naar “vrije meningsuiting”
  Er wordt hier duidelijk met 2 maten gemeten. Is een beetje respect voor de nieuwe Nederlanders, hun rechten, vrijheden en hun cultuur echt te veel gevraagd?

 32. politiek Says:

  Het is hammiehetvarken zeker onbekend dat Nederlanders die zich in het buitenland vestigen ook nog al een sniet aanpassen. Zij wonen in eigen wijken, verrekken het de andere taal te leren (behalve als het Engels is want dat zeggen ze al te kennen). In Duitsland rond de stad Bad bentheim woont een zooitje Nederlanders in één wijk bij elkaar omdat de huizen er zo goedkoop zijn maar deze lullige “volksgenoten” weigeren in Duitsland hun inkopen te doen en hun kinderen in Duitsland naar school te sturen en in Spanje is het nog erger. Hoe zo is het “niet normaal” om een andere taal niet te leren en je niet te gedragen naar de plaatselijke gewoonten?

 33. multidifficulti Says:

  Ook Nederlanders moeten in het buitenland integreren en assimileren maar daar ga ik niet over. Helaas zijn er figuren die denken dat assimilatie de vernietiging van de cultuur in zal houden. Van welke gek ze dat nou hebben mag een ieder voor zich invullen.

 34. politiek Says:

  Punt één hoef je daarvoor niet gek te zijn maar veel meer een goed begrip te hebben va het wezen van assimilatie. Punt twee maakt het verhaal over de nederlanders duidelijk dat de afwijzing van integratie niet gebonden is aan welke bevolkingsgroep dan ook. Ik vrees dat multidifficulti mogelijk wel beschikt over veel kennis maar het inzicht laat te wensen over. Dat is een vrij algemeen verschijnsel in Nederland in deze tijd.

 35. Hammiehetvarken Says:

  Wat een onzin over assimilatie en cultuur. Er zijn talloze Europeanen geëmigreerd naar de VS, Canada en Australië. Binnen een generatie zijn zij volledig geassimileerd, en zo hoort het. Multicultuur is de grootste bull-shit die er bestaat, en iedereen weet het. Wat heb je eraan om Turks te spreken, de Turkse geschiedenis te kennen, het Turkse nieuws te volgen en Turkse tV te kijken, als je in Nederland woont en hier je toekomst wilt opbouwen (rethorische vraag). En die van je kinderen.

  Je doet je kinderen tekort als je ze als Turk opvoedt, terwijl je in Nederland woont.

 36. politiek Says:

  Zelfs hoge Amerikaanse politici en bestuurders geven toe dat veel immigranten in de VS in eigen gemeenschappen leven en voleldig langs elkaar heen leven maar Hammiethetvarken weet beter. Ongelooflijk! Een duidelijker bewijs van een volslagen gebrek aan kennis van de Amerikaanse samenleving kon hij niet geven. Het feit dat mensen in Amerika een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben (grote groepen weigeren overigens zelfs maar Engels te spreken, dat weet Hammiethetvarken klaarblijkelijk niet) wil nog niet zeggen dat zij zijn geïntegreerd en al helemaal niet geassimileerd. Je doet je kinderen veel goed door ze te laten weten waar hun wortels liggen en tegelijkertijd kennis te laten nemen van de bodem waarin zij opgroeien. Pas als dat op een harmmonische wijze samengaat, kun je spreken van een vorm van integratie ( en nogmaals, geen assimillatie want dat is iets heel anders dat in het verlengde ligt van integratie)

 37. multidifficulti Says:

  @POLITIEK
  Assimilatie hoeft niet tot het verdwijnen van de te assimileren cultuur te leiden indien men onder assimilatie verstaat wat in de dikke van Dale geschreven staat(zie eerdere posting). Gek heb ik je niet genoemd daar ik denk dat jouw stelling betreffende assimilatie niet je eigen stelling is, de stelling is inderdaad vreemd. Met de kreet “gek” poogde ik je te verleiden om aan bronvermelding te doen(de AEL?). Nogmaals jouw stelling wordt niet gestaafd door wat ik vond in de van Dale en daar ga ik als simpel mens van uit. Er zijn trouwens ook nederlanders in Nederland die hun kinderen naar Belgie op school etc sturen. Die kinderen blijven Nederlander en de nederlandse cultuur wordt er niet door aangevallen(geen bedreiging). Een beter bewijs dat de stelling “assimilatie zal leiden tot verdwijnen van de cultuur” niet klopt is amper denkbaar. Mocht je het beter weten en kunnen uitleggen dan de van Dale dan is daar op zich niets op tegen. Maar nogmaals je kankert op Nederlanders in Duitsland die klaarblijkelijk niet willen assimileren omdat ze hun kinderen naar nederlandse scholen sturen maar geeft ze met jouw stelling de motivatie om maar niet te assimileren. Een zwaardere inconsequentie is amper voorstelbaar, tenzij je het 1 en ander kunt verklaren.
  mvg
  Antoon

 38. politiek Says:

  Assimileren betekent volgens Van Dale “gelijkvormig maken”, iedereen hetzelfde dus! Punt uit! Ik behoor tot de gelukkigen die definities niet per se van anderen hoef te lenen. Nederlanders hoeven in Duitsland niet samen met Duisters te assimileren. ik heb wel aangetoond dat ook zij niet bereid zijn zich aan te passen en daar ging het om. Dat er Nederlanders zijn die hun kinderen in België naar school sturen heeft er niets mee te maken. Er zijn ook Nederlanders die hun kinderen naar de VS of Engelans naar schoo struen. Met integratie of assimilatie heeft dat niets van doen en het past dus helemaal niet in dit debatje

 39. politiek Says:

  Als ik het natuurwetenschappelijk zou moeten uitleggen dan komt het hier op neer: integreren is een fysisch proces waarbij de stoffen (volkeren) zichzelf blijven maar wel zich aan elkaar hechten ( in de zin van “vastmaken”). Zij behouden daarbij hun eigen karakteristieke eigenschappen. Assimileren is een chemisch proces waarbij de stoffen (volkeren) volledig in elkaar opgaan en een nieuwe stof gaan vormen. Zij verliezen daarbij hun karakteristieke (specifieke) eigenschappen.

 40. Multidifficulti Says:

  Ik zie nog steeds niet in waarom opgaan het verlies van eigenschappen zou inhouden. Het behoort wel tot de mogelijkheden maar is wel erg sceptisch. Kijk naar bijvoorbeeld recombinant DNA. De oude eigenschappen kunnen bewaard blijven terwijl er nieuwe bijkomen, ook asimilatie. Jouw sombere visie op assimilatie zal helaas ook gebruikt worden om maar niet te integreren en is potentiell gevaarlijk. Hierbij stel ik niet dat je daarom gevaarlijk zou zijn maar vergeet niet dat maffe dictators/imams en in het verleden ook priesters alsmede menig mgalomaan figuur jouw assimilatieverhaal zullen misbruiken om maar geen invloed te verliezen en ook dan geen integratie willen. Assimilatie is immers cultuurverlies en integratie mocht ooit eens leiden tot assimilatie. Integreren en differenti(e)ëren is ook een wiskundig iets maar dit los ervan. Mocht je in de toekomst zonder toelichting blijven herhalen dat assimileren tot verlies van cultuur zal leiden dan doe je imam Fawaz, de AEL en de nodige kaalkopjes vermoedelijk onbewust een goede dienst. Die onbewustheid heb ik je in ieder geval ontnomen.

 41. politiek Says:

  Gelijkvormig worden. Dat laat toch niets te raden over, of wel?

 42. multidifficulti Says:

  Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Assimilatie_(sociologie) en zie dan dat jij het hebt over de volledige assimilatie terijl er ook gedeeltelijke assimilatie bestaat, allebei zijn assimilatievormen. Dus ga nooit er van uit dat assimilatie volledige assimilatie is, er zijn meer mogelijkheden ook in de natuur trouwens.

 43. politiek Says:

  Tja, en dat noemen we dan integratie.

 44. Multidifficulti Says:

  Het schijnt ook assimilatie te mogen heten zoals beschreven in de wickedpedia. In ieder geval begrijp wij beiden nu dat assimilatie niet tot verlies van cultuur hoeft te lijden. En indien assimilatie tot cultuurondergang zal lijden dit dan de volledige en vaak gedwongen assimilatie is. Indien gedeeltelijke assimilatie integratie moge heten dan ben ik daar een voorstander van want dan heb ik ook recht op bescherming van mijn eigen cultuur, wat Hammie in feite probeerde te zeggen. Iedereen tevreden, je houdt het niet voor mogelijk.

 45. politiek Says:

  Van integratie ben ik ook een voorstander maar…die kost wel heel veel tijd. Er zijn geen voorbeelden van integratie die binnen, pak weg, drie generaties was voltooid.

 46. Sara Says:

  Zolang ’t allemaal multi-cultureel blijft geen probleem.
  Welke cultuur ’t volk ’t meest aanspreekt heerst.
  Oei, ’t gaat al verkeerd 😕
  Want de meerderheid is simplistisch
  zie maar eens naar ’t succes van Star Wars tav Star trek next generations

  Taal Oooooooh zoveel fouten 🙄
  http://www.onzetaal.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: