Jizya

Jizya of islamitische belasting is uiteraard alleen voorbehouden voor de ongelovige die het nog met trots moet betalen opdat hij zijn dhimmytude duidelijk laat zien, aldus het boek der boeken van eerder genoemde groep. Moslim strijders die geen andere wetten volgen dan de koran verklaarden dat de bisschop moest kiezen tussen bekering tot de islam of Jizya (islamitische belasting) betalen in ruil voor zijn bescherming in deze plaats van moslims. Dit alles in Mindanao alwaar men het minder nauw neemt wat betreft het respecteren van een Kafir. Zo te zien is eerder genoemde minderheid weer bezig zijn eigen glazen in te gooien, precies op het moment dat er een accoord in het verschiet ligt wat voor beide partijen acceptabel schijnt te zijn. Uiteraard is Jizya een ongewenst verschijnsel bij de meeste moslims maar er zijn nog altijd randdebielen die de sharia ingevoerd willen zien en Jizya hoort daarbij, hoe hard Bilo dat moge ontkennen. Je kunt de Jizya ook wel islamitische pizzo noemen en zal ongetwijveld op zowel maffia als wahabieten en of sjiiten hun tenen dansen met de uitspraak, maar gedeelde smart is minder bitter en kan je in ieder geval niet zeggen dat ik discrimineer.

Advertenties

Eén reactie to “Jizya”

  1. multidifficulti Says:

    Update :

    Op het Filippijnse eiland Mindanao zijn meer dan 130.000 mensen op de vlucht geslagen wegens de gevechten tussen het regeringsleger en islamitische rebellen. Het leger opende afgelopen weekeinde de aanval toen leden van het Moro Islamitische Bevrijdingsfront (MILF) weigerden een aantal door hen bezette christelijke dorpen te verlaten. Bij de gevechten zouden volgens sommige bronnen enkele tientallen doden zijn gevallen.
    De spanningen op het eiland waren vorige week toegenomen nadat het Hooggerechtshof een akkoord over grotere autonomie voor het overwegend islamitische zuidelijk deel van het eiland had tegengehouden. Daar vechten sinds veertig jaar verschillende islamitische rebellenbewegingen voor afscheiding. De onafhankelijkheidsstrijd heeft naar schatting al meer dan 120.000 mensen het leven gekost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: