Mao en Moham@

Volgens de manilatimes spelen het leger van de Maoistische NPA en het leger Van het Islamitische MILF onder 1 hoedje. Ik heb het artikel door Bable Fish gehaald zodat makkelijker te zien is dat in dit geval de NPA er voor zorgt dat de Talibanisering van de Filipijnen volop aan de gang is.

Militairen denken dat de Moslimrebellen waarschijnlijke landmijnen gebruiken van de NPA

ZAMBOANGA STAD:
Filippijnse militairen neutraliseerde dinsdag twee krachtige bommen aan de kant van de weg die vermoedelijk door de MILF werden geplaatst.

De explosieven, 90mm en 80mm mortierbommen werden geassembleerd langs een verlaten weg dichtbij het dorp van Magaslong in de stad van Datu Piang waar de militaire patrouilles vaak langs rijden. De leden van het leger van het explosieve artillerieteam ontwapenden de in elkaar geimproviseerde explosieven die vermoedelijk door MILF rebellen werden geplaatst aldus Armand Rico, regionale legerwoordvoerder.

Hij zei dat de mortierbommen aan radiozendontvangers aangesloten werden die als ontstekingsapparaat worden gebruikt om explosies teweeg te brengen. Deze technologie de rebellen gebruiken moet uit het New Peoples Army gekomen zijn. Van de NPA] is algemeen bekend vanwege het gebruiken van landmijnen bij aanvallen op militaire hun doelstellingen is.

Rico verwees naar NPA, de bewapende vleugel van de verbannen Communistische Partij van de Filippijnen (CCP), die door de militairen van het gebruiken van anti-personenlandmines wordt beschuldigd die rond de wereld in het kader van de Overeenkomst van Genève, in het uitvoeren van aanvallen tegen veiligheidskrachten worden verboden. Het gebruik van landmijnen wordt verboden in de wereld, maar NPA blijft dergelijke explosieven gebruiken, en nu gebruiken de rebellen van het  MILF ze eveneens en het bedreigt de veiligheid van onschuldige burgers.

Naast de Overeenkomst van Genève, belemmert de Overeenkomst van Ottawa van 1997, ook bekend als het Verdrag van het Verbod van de Mijnen, het gebruik, het aanleggen van voorraden, de productie en de overdracht van anti-personenmijnen. Rico zei de rebellen MILF zijn technologie in de vervaardiging van landmijnen van de NPA kregen.

Het Filippijnse Leger zei dat het MILF een alliantie met NPA in 1999 heeft gesmeed. De alliantie dekt onder andere de uitwisseling van informatie, het delen van opleiding, vervaardiging van wapens en munitie, in het bijzonder raket-aangedreven granaten.

Col. Daniel Lucero, bevelhebber van de burgerlijk-Militaire Operatie Groep  zei dit omdat er  op de mindanao-Gebaseerde gebied NPA rebellen werd gemeld die anti-tank raketten gebruikt hebben  geleend van het  MILF, in gevechten tegen overheidsmilitairen. Hij zei er vele gelegenheden waren waarbij het  MILF militaire acties tegen NPA in het verleden onderbraken. Wat typerend  is in deze alliantie is de oorverdovende stilte en de weigering van cpp-npa-NDF en zijn bijbehorende organisaties om de verschrikkingshandelingen te veroordelen die door de rebellen van het MILF worden begaan [in recente aanvallen in Mindanao].

Het MILF, die voor een afzonderlijk Moslimgeboorteland vecht, gaf toe een een alliantie met NPA te hebben, die een oorlog voert al decennia met als doel de totstandbrenging van een Maoistische staat in de Filippijnen.
— Al Jacinto

Advertenties

5 Reacties to “Mao en Moham@”

 1. Bilo Says:

  Het filippijnse leger als betrouwbare bron opvoeren?
  Antoon, je bent aan het raaskallen. Iedereen weet dat de hoofdschuldige van de smerige oorlog die in de filippijnen gevoerd wordt het leger en zijn generaals zijn gesteund door de CIA. Het is een onmiskenbaar feit dat zij de architecten zijn van vele wantoestanden en misdaden. Helaas voor hen niet genoeg effect want de volkssteun voor de MILF is enorm. Dat moet jou toch zeker ook iets zeggen Antoon? Probeer ajb eens wat zinnigs te plaatsen ipv je bekende haatriedeltje.
  Salaam!

 2. multidifficulti Says:

  Met 120.000 vluchtelingen is het MILF bijzonder populair. Ze schijnen nu ook al geldgebrek te hebben en dat kan toch echt niet als men populair is, nietwaar? Je stelde trouwens in het verleden dat de Abu Sayyaf de ware was. Later was het volop kritiek van jou omdat de Abu Sayyaf geld gekregen zou hebben van de USA. Met Bilo weet je echt net waar je aan toe bent. Je bent een populist op zijn arabisch. Bovendien was jij toch zo bijzonder te spreken over het MILF en de NPA van Sison en hiermee in feite al aangeeft dat de link tussen het MILF en de NPA wel degelijk zou kunnen bestaan. Je maakt jezelf iedere keer weer bijzonder belachelijk en da’s de reden dat je geen IPban krijgt.

 3. multidifficulti Says:

  Bilo zo te zien is het MILF niet de enige met geldgebrek, je staat te koop zie http://www.bilo.nl/ (ik wil het niet kopen).

 4. roel Says:

  Sison is een genadeloze moordenaar en in Nederland populair onder de anti-Amerika/weg met ons meute. Het zou me niets verbazen als de meedogenloze Sison een samenwerking met de moslims aangaat. En vv. Als ze maar kunnen moorden zijn deze lui heel gelukkig. NIemand steunt hen, zij terroriseren de mensen om zo ‘steun’ af te dwingen.

 5. multidifficulti Says:

  Beste Roel, Sison kan maar beter of naar China, Noord Korea of de Filipijnen gaan, als deze comradefolteraar maar oprot uit dit land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: