Zo behandel je je gastarbeiders niet

Hier klaagt de overcorrecte autochtoon over de slechte behandeling die de gastarbeiders hier zouden krijgen, maar hoe behandelt men gastarbeiders in Islamitische landen?

Deze tekst is via Babelfish vertaald en aangepast

Oman overweegt amnestie voor vastgelopen Pinoys

 

Door Cynthia Balana
Filippijnse Onderzoekster

MANILLA, Filippijnen — De overheid van Oman bestudeert een voorstel van Manilla om amnestie aan zowat 1.300 Filipijnse arbeiders overzee(OFW) te verlenen die momenteel bij de Verenigde Arabische emiraat-Oman grenssteden Al Buraimi en Khassab vastzitten, aangezien zij met andere vreemdelingen vervolgs kunnen worden.

De ambassadeur aan Oman Acmad Omar maakte deze verklaring per telefoon in bijzijn van ondervoorzitter Noli De Castro bij het wekelijkse radioprogramma van de laatstgenoemden, „Paragraaf Sa Iyo, Bayan.“ werd geïnterviewdt

Omar zei dat van wat hij te weten kwam , dat de Omaanse overheid aarzelde om amnestie in de vorm van een verklaring van afstand van sancties aan OFWs te geven.

„Zij bestuderen zorgvuldig het omdat er hier ongeveer 500.000 Indiërs gaat en Omaanse ambtenaren denken dat de Indiërs ook om amnestie zouden kunnen vragen en er hier meer Indische illegalen te vrezen,“ vertelde DE Castro tegen de Filipijnen.

Ook onder de illegalen in Oman zijn Chinezen en Marokkanen.

Omar zei dat hij de grens drie keer had bezocht en eerst geadviseerd OFWs adviseerde eerst terug te gaan en daar te wachten op de vernieuwing van hun visa in plaats van het blijven bij de grens.

„Zij zeiden zij eerder zouden wachten op een kans om aan de V.A.E terug te keren,“ hij zei.

Het amnestievoorstel, dat eerst door DE Castro door de Filippijnse ambassade in Muscateldruif in werking wordt gesteld, verzocht ook het huren van vastgelopen OFWs om in Oman te werken.

„Ik hoop dat de Omani overheid de benarde toestand van onze OFWs daar zal zal overwegen en begrijpen. De verklaring van afstand van sancties zal een grote hulp aan hen zijn. Het is goed om ook te weten dat de Ambassadeur Omar reeds directe steun aan deze vastgelopen OFWs heeft verleend,“ zei DE Castro.

Omar heeft reeds met sommige werkgelegenheidsagentschappen in Oman voor hen gecoördineerd om gesprekken ter plaatse te leiden en misschien OFWs te huren van mening zijnd dat de economie van Oman nu een hoge vlucht neemt.

DE Castro beklemtoonde dat deze OFWs niet als onwettige arbeiders in Oman kon worden beschouwd maar eenvoudig daar na het gebruiken van de grens als uitgangspunt van de V.A.E overstaying.

Hij zei OFWs zal gegeven=werd= twee weken bericht en daarna 10 riyals of P1,250 per dag worden gezuiverd.

Hij zei dat oorspronkelijk, er 2.000 OFWs die in Al Buraimi is vastgelopen terwijl 500 in Khassab waren. Van deze, bleven slechts 400 aangezien anderen konden terugkeren en nieuwe visa verwierven.

Maar met het striktere beleid van de V.A.E op visumvernieuwing, de opnieuw verhoogde aantallen, zei DE Castro.

Met behulp van de Filipijnse gemeenschap en het ambassadepersoneel, ging Omar persoonlijk naar de grens drie keer de situatie van de vastgelopen Filipijners controleren.

Er waren meer dan 2.000 OFWs die in Al Buraimi is vastgelopen toen Omar de plaats op 27 September en 1 Oktober, en meer dan 1.000 meer op 5 Oktober bezocht. Tegen 16 Oktober, werden zowat 1.000 verlaten voor mogelijke repatriëring, en 300 van hen zijn in grens Khasab.

Omar bevestigde ook dat een vastgelopen OFW, Tomas Agapito van Mandaluyong, aan maagzweer leed en aan een kliniek in Oman werd gebracht terwijl een zwangere OFW een miskraam bij de grens had.

Hij zei de ambassade de repatriëring van de vrouw coördineerde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: