Paddo of paddon’t

1 December 2008 zijn de paddo’s 100% verboden nadat toeristen dermate gingen trippen en zichzelf van het leven beroofden. Gemakshalve ga ik er van uit dat de eerder genoemde ongelukken met fataal gevolg eerder per ongeluk plaats vonden en dat buitenlandse druk gecombineerd met ouderwets christelijke angst de paddo’s de nek omdeden. Als de regering enigzins slim was geweest had men 2CB als vervanger wel toegestaan hoewel 2CB(2,5 dimethoxy 4 bromo pehenetylamine) in feite nog niet echt verboden is. Van 2CB moet je een knappe lading slikken om aan een overdosis te komen en bij te veel en langdurig gebruik raakt je je aardig resistent. Kortom een een redelijk alternatief voor de paddogebruiker, zeker omdat de impact wat minder is dan bij een paddo.

Naar mijn weten is de jacht op ephedrine(betha hydoxy methylamphetamine) al geopend hoewel dat goedje al eeuwen in natuurlijke vorm(theebladeren) gebruikt is zonder schadelijke gevolgen. Uiteraard is het in theorie mogelijk ephedrine om te vormen tot methylamphetamine maar dan heb je wel zuivere ephedrine nodig en verbaas ik mij omdat ephedrinehoudende theebladeren in weze geen kwaad kunnen. Vreemd genoeg is Qat  (betha oxy metylamphetamine) buiten schot gebleven hoewel qat sterk op ephedrine lijkt. Qat in het bakkie voor Somaliërs Jemenieten en andere Arabieren die nog steeds legaal naar de qathedraal kunnen om hun portie arabische drugs te kunnen scoren. In feite is het discriminitatie daar ephedrine en qat in feite sterk op elkaar lijken, de is een beha oxy variant en de ander een betha hydoxy variant. Ook vreemd is het feit dat betha oxy MDMA of Methylone wel verboden is en betha oxy methylamphetamine of qat niet. Als je de betha oxy varianten van drugs gaat verbieden doe dat dan ook met alle betha oxy varianten.  Maar goed men wil zo te zien nog altijd moslims niet voor de hoofd stoten en op die manier is een bal moskee een mogelijkheid.

Ook vreemd is het feit dat Ayahuasca legaal te verkrijgen is. Ik heb geen probleem met het feit dat bepaalde braziliaanse kerken (ook in dit land) Ayahuasca gebruiken bij hun rites. Maar om het zomaar te verkopen gaat mij te ver. Ayahuasca is een samengesteld produkt wat bestaat uit DMT (een triptamine wat zorgt voor stevige hallicunaties) en een MAO-blokker (wat het afbraakproces tijdelijk stop zet). Vanwege de MAO-blokker zal het spul in China wel verboden zijn. Gezien de stevige bijwerking van Ayahuasca bij ondeskundig gebruik zou ik het niet in de vrije verkoop doen, het is in potentie gevaarlijker dan een paddo. Degene die toch paddo’s willen blijven gebruiken zullen ze zelf moeten plukken en of kweken maar in de haagse harddrugsgebruikersruimten kan men ze alsnog consumeren hoewel dat niet de bedoeling geweest zal zijn.

Advertenties

Eén reactie to “Paddo of paddon’t”

  1. contradicere Says:

    Hij staat er weer op: http://contradicere.wordpress.com/2008/11/25/paddo-of-paddon%e2%80%99t/

    De Redactie van Contradicere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: