Koolrabbi

Ik ben bovendien allochtoon, en kan dus met een objectieve blik en schoon geweten commentaar leveren aldus mijn geliefde pispaal uit Friesland te weten de bijstandskoning. Sinds wanneer is men objectief en met een frisse blik puur zuiver omdat men allochtoon is? Slim is de uitspraak niet daar ik zat allochtonen ken die al of niet subjectief zijn wat ook van toepassing is voor de nodige autochtonen. Is Anja Meulenbelt niet objectief, en met een vuig geweten alleen omdat ze autochtoon is? Indien de bijstandskoning terug zou gaan naar zijn heimat te weten Indonesië is hij inderdaad een gewone klootjavaan edoch hier is hij het ook, allochtoon of mallochtoon, autochtoon of foutochtoon het maakt niets uit.

Helaas denken er mensen toch anders over. Ik ken een dame, een collega met een hoog IQ die naast haar werk een studie arabisch heeft gedaan en ook haar studie psychologie bijna af heeft. Deze dame die toevallig ook uit Friesland komt kan helaas haar afstudeeropdracht niet afkrijgen. Ze is gespecialiseerd in “De psychologie van de allochtone vrouw” maar de afstudeerplekken zijn in dit geval vergeven aan allochtone vrouwen. Hoewel deze dame als friezin best een beetje de kreet allochtoon verdient begrijp ik er geen bal van. Een studie zou toch waardevrij moeten wezen, psychologie is psychologie of je nou (m)allochtoon ben of niet. Het gaat er bij mij niet in dat over zaken zoals psychologie je afkomst bepalend moet wezen of je af kunt studeren of niet.

Als de bijstandskoning de moeite had gehad om eens te gaan studeren na zijn gymnasium, bijvoorbeeld psychologie dan had hij zich ook niet kunnen specialiseren in “De psychologie van de allochtone vrouw” daar een man nou eenmaal geen vrouw is. Hij zou in ieder geval en koekje van eigen krijgen. Ik ben bovendien een man, en kan dus met een objectieve blik en schoon geweten commentaar leveren klinkt leuk en aardig maar ik heb liever dat men kijkt naar iemands capaciteit dan naar sexe, afkomt en of religie.

Helaas denken te veel mensen dat Obama en goede president zou zijn omdat hij gekleurd is, denken te veel mensen dat “De psychologie van de allochtone vrouw” allen te doorgronden is door een de allochtone vrouw of denken mensen dat een objectieve blik en schoon geweten commentaar leveren alleen weggelegd is voor allochtonen. De kans dat je op die manier achter een Koolrabbi aansjokt is mij te groot indien je een persoon of je eigen persoon teveel toedicht omdat hij een alochtoon is. We hebben al te veel koolrabbi’s zoals Aboutaleb en meer van die figuren die zuiver omdat ze allochtoon zijn op een hoge positie neer gezet worden. Hoe iemand denkt is uiteraard een onderdeel van zijn opvoeding maar mijzelf aanprijzen als objectief en met een schoon geweten omdat ik al of niet allochtoon zou zijn klopt niet. Dan ben je mijn inziens echt een koolrabbi.

Advertenties

Eén reactie to “Koolrabbi”

  1. multidifficulti Says:

    Een koolrabbi is een valse profeet
    Een koolrabi is voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: