Aan het werk

 

In deze barre tijden heb ik een goed mededeling voor werkzoekende mensen die wanhopig naar werk zoeken. Mocht U in de veronderstelling verkeren dat U als moslim achtergesteld, onderdrukt etc. bent de geruststellende mededeling dat er werk is, maar liefst 100.000 banen liggen voor het oprapen in Qatar waar nu al nederlanders werken. Integreren hoef je als moslim echt niet daar het een arabisch land schijnt te zijn. Als moslim hoeft U zich dus geen zorgen te maken dat men U op Uw werkplek probeert te verleiden om zich te bekeren tot iets anders dan de Islam daar  er een verbod voor moslims is  om zich te bekeren tot een andere godsdienst. In 2003 werd er  een grondwet goedgekeurd, die de godsdienstvrijheid en de vrije meningsuiting en het recht op vergaderen vastlegde en ik weet op zeker dat de nodige toch echt meestal christelijke filipino’s die er al zijn er goed behandeld worden. Vreemd genoeg blijven de moslims uit de Filipijnen meestal thuis en willen vaak niet werken als gastarbeider, wellicht omdat Ora et Labora (bidden en werken) als combinatie niet bekend is bij de moslims in de Filipijnen. Ora et Hezbollah kennen ze wel, dus bidden en de partij van God (los). Hoewel er in het verleden door onder andere de SP gesteld is dat moslims in de Filipijnen onderdrukt en of achtergesteld waren kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat men er in Quatar anders over denkt. Een arabisch land zou zijn grenzen toch niet openstellen voor gastarbeiders uit een land waar men moslims onderdrukt en of achtersteld lijkt mij.
Uiteraard stellen de mensen in Qatar wel eisen aan de toekomstige gastarbeiders maar die eisen zijn op zich billijk.

 
About 85 percent of the available jobs for OFWs in Qatar required technical and highly skilled workers in the construction sector.

Zoals u ziet zoekt men mensen met een constructieve inslag dus mensen die alleen de boel willen slopen, mensen die hun school niet willen afmaken, mensen die ambulancepersoneel bedreigen, mensen die alleen maar op jodenjacht willen, mensen die alleen maar in de bijstand willen zitten om zich vervolgens te beklagen  dat ze zich geband voelen kunnen beter niet naar Qatar gaan. Parasieten, oproerstokers zijn duidelijk niet welkom in Qatar en de gemiddelde inwoner uit de Filipijnen is dus welkom. Ik mag aannemen dat de Abu Sayyaf zich zwaar gediscrimineerd zal voelen want hoewel ze filipino/pinoy zijn, is het bepaald niet constructief om hulpverleners van het Rode Kruis gevangen te houden. Voor de goedwillende moslims dus de tip dat er wel degelijk werk is in een goed aangepaste omgeving en voor de kwaadwillende onruststokers het verzoek om of gewoon te gaan werken en te integreren gelijk de goedwillende moslim of op te rotten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: