Tempo Foeloe

Het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine hoeft geen 76 miljoen dollar te schudden omdat men ooit beweerde dat ex-president Soehartoe miljarden naar zijn familieleden in het buitenland had doorgesluisd. Tommy Soehartoe (de zoon) zal het held wel hard nodig gehad hebben daar hij in redelijke weelde in een goed uitgeruste cel zijn straf uitzat terwijl Ali met de Fez of Jan met de pet als haringen in een ton (nee niet die van Rita met haar Sharia ook wel Sharita geheten) moet zitten in de singsing.

De vrouw van Soeharto was geboren met de naam Tineke en is in de gordel van smaragd ook bekend als Tien Procent. De familie Soeharto is onvoorstelbaar corrupt en die miljarden waren dus dollars en geen Roepia’s anders was de familie hooguit een kruimeldief.

“Smadelijk, ongepast en onzorgvuldig’ of zoiets als Geenstijl is dus nu herroepen door de rechter die ik nu aanbeveel bij Geenstijl, omdat het kan tegenwoordig. Uiteraard zullen de nazaten van Tien Procent in beroep gaan en wellicht zal men geschiedenis schrijven met het oudste beroep ter wereld terwijl de ex-president al enige tijd een tuin op zijn buik heeft.

Er is ook een blad in Indonesië dat Tempo heet, en tempo in het engels is dus the Times. Zo te zien heeft Tien Procent geen aandelen in de Tempo dus hoop ik dat Time Magazine geen ruzie zoekt met Tempo. Tempo Doeloe betekent de (goede) oude tijd, Tempo Foeloe is de waan van vandaag. De rechter is bedank ik hierbij en men mag klaarblijkelijk zeuren over fraude in Indonesië dankzij een stijlloze rechter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: