Kuifje in de Filipijnen

Gewapende revolutie, niet burgerlijke verkiezingen is het antwoord op de verdieping van de crisis van de natie

Dit keer niet Prof. Jansen en zoon maar de radicalere organisatie Jansen en Janssen die zorgen voor het kuifjegehalte. Radicaal is het onderzoeksbureau Jansen en Janssen wellicht niet maar in de zaak Sison speelt ze een onfrisse rol en kan de kreet radicaal, zoals gesteld door Peter Siebelt wel begrijpen. Bovenstaande foto is verkregen via een ontwikkelingswerker die jarenlang in de Filippijnen actief was en zet Sison neer als een echte moordenaar. Zijn naam (Sison) staat duidelijk zichtbaar op de foto, zijn portret ook.

Hij heeft zelf nooit actief deelgenomen aan de gewapende strijd op de Filippijnen zegt het bureau wat zich buro noemt. Geen deelname wil op zich niets zeggen, vermoedelijk heeft Milosevic ook niet actief deelgenomen toen zijn troepen zijn vuile klusjes klaarden. Het maken Sison en Milosevic niet minder schuldig, bureaumoordenaars zijn ook moordenaars. In een ander bericht klaagt het buro dat Sison zijn aanklachten niet kan inzien en iemand werd het te gortig en stuurde een mail naar het buro met wat gegevens waar de NPA (opgericht door Sison ) duidelijk als comrade torturers uit de bus kwam. Daarbij het verzoek om Sison eens wat minder eenzijdig te belichten. Het antwoord van het buro was te bespottelijk voor woorden en laat het U zien zoals ik het binnen kreeg met het verzoek het te analiseren. Hier het bericht van het buro aangevuld met mijn analyse.

U verwijst naar een hoofdstuk uit een boek dat in 1991 is verschenen, daarnaast gaat het over een relaas van een vluchteling. Ik snap uw brief, maar wij gaan niet een tekst van toen wijzigen. We leven nu ruim 18 jaar later. We hebben geen artikel geschreven over de NPA/CCP maar over de behandeling van een vluchteling in Nederland. Het zal zeker zo zijn dat de NPA/CCP geen schone staat van dienst hebben, maar wij noemen Amnesty International in het artikel, een organisatie die zijn zorgen uitspreekt over de mensenrechtenschendingen in de Filipijnen in de periode dat wij het boek schreven.

Daarnaast wil ik u wijzen op de mensenrechten situatie op dit moment in de Filipijnen. Deze is allerminst nog steeds niet rooskleurig. ZOwel op de BBC als op de Belgische televisie zijn regelmatig documentaires te zien over de slechte staat van dienst wat mensenrechten betreft van de Filipijnen. De wereld is niet zwart wit. Plaatsing op een terroristenlijst is voor overheden een welkome manier om een organisatie keihard neer te slaan. Misschie heeft die organisatie ook geen schone handen dat kan, maar de Filipijnse staat zeker ook niet.

Dat een artikel vrij oud is wil nog niet zeggen dat er nooit en of te nimmer aanpassingen hoeven te komen, tenzij men achterlijk is of het één of ander wil negeren. Regeren is negeren is hier loepzuiver van toepassing.

Dat het buro het niet wou hebben over de NPA/CCP is wat mij betreft onzin daar Sison de oprichter is van beiden. Sison is dus niet zomaar een vluchteling, Mengistu evenmin maar die zit als vluchteling bij Mugabe. Ook is het feit of Mengistu zelf nooit actief deelgenomen heeft aan de gewapende strijd is niet van belang.

Het zal zeker zo zijn dat de NPA/CCP geen schone staat van dienst hebben, maar wij noemen Amnesty International in het artikel, een organisatie die zijn zorgen uitspreekt over de mensenrechtenschendingen in de Filipijnen klinkt leuk maar had in dat artikel dan ook gezegd dat de NPA/CCP geen schone staat van dienst hebben ipv alleen Amnesty International op te laten draven.

Dat plaatsing op een terroristenlijst voor overheden een welkome manier is om een organisatie keihard neer te slaan is op zich geen reden om een terrorist geen terrorist te mogen noemen. De manier van werken van het buro zorgt ervoor dat Sison vanuit dit land ongestoord verder kan gaan als “adviseur” van de NPA. Sterker nog Gewapende revolutie, niet burgerlijke verkiezingen is het antwoord op de verdieping van de crisis van de natie lees ik op de site van een mantelorganisatie van die gewone vluchteling. Sison mag dus niet aangesproken worden op de wandaden van zijn revolutionaire NPA en omdat het de regering van de Filipijnen het voorzien hebben op Sison neemt het buro het op voor een idioot die burgerlijke verkiezingen via zijn manschappen verafschuwt.

Ik hoop dat het buro Jansen en JanSSen op zal houden te bestaan gezien hun achterlijke mentaliteit die in de jaren 60 en 70 wellicht normaal was maar vandaag de dag toch echter achterlijk en onder de maat genoemd kan worden. Mocht het buro nog subsidie krijgen dan is het zaak die zo snel mogelijk in te trekken. Van mijn belastinggeld liever geen steun aan bureaumoordenaars zoals Sison.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: