De Quimpo show

Sambal bij?
De Filipijnse aanhang van Sison

Strik is niet goed snik
De Nederlandse aanhang van Sison

In de barre tijden die men had in de gedurende de periode van dictator Ferdinand Marcos verlieten veel mensen de Filipijnen. Een deel ervan melde zich hier terecht als asielzoeker, maar er zitten er ook bij die nooit een asielstatus hadden mogen hebben omdat ze gewoonweg even dictatoriaal waren als Ferdinand Marcos zelf.

Figuren zoals Sison ( gedoogd maar geen asielstaus ) en Louis Jalandoni ( de spreekbuis van Sison bij de SP ) zijn hier voorbeelden van. Sison is door dik en dun gesteund door GroenLinks maar daar kom ik later op terug omdat Sison nog steeds gedekt wordt door Groenlinks.

In 2007 zijn zowel Joma Sison als ook Louis Jalandoni in de Filipijnen in staat van beschuldiging gesteld na de ontdekking van een massagraf met 67 lichamen in de barangay (dorp) Kaulisihan in de gemeente Inopacan in de provincie Leyte in de Filipijnen (The Philippine Star 03/26/2007).

U hoeft weinig fantasie te hebben om in te zien dat dit land een toevluchtsoord is geworden voor maoistische terroristen omdat de politiek blind was en is voor dit soort figuren.

Het meest bont heeft Nathan Quimpo ( in 1992 uit de CPP gezet ) het gemaakt die hier kwam, een show opvoerde en er nog een asielstatus aan overhield en ook nog Groenlinkse mollen gerecruteerd heeft in de 2e kamer ten gunste van Sison.

Quimpo gaf zich uit als een gewoon slachtoffer van het regime Marcos maar de waarheid is toch echt anders.
Nathan Quimpo is een devoot communist, niet ‘zomaar’ een vijand van Marcos. Naar eigen zeggen was hij “fanatieker dan Maoisten”. Hij onderhield als partijdige journalist vanuit Manilla contacten met de Japanse communistische partij (kyosanto) en het terroristische Rode Leger van Fusako. Tevens regelde hij ‘studie-reizen’ naar de Geliefde Leider, Kim il-Sung, in Noord-Korea.
Om deze redenen is hij op de Filippijnen nog altijd niet veilig. Hij doceert waarschijnlijk momenteel aan de Universiteit van Tsukuba (Tsukuba Gakuin) in Japan.

Hoe Quimpo het voor elkaar heeft gekregen te mogen doceren in Japan is mij een raadsel, wellicht hebben zijn revolutionaire vrienden van Groenlinks hem een handje geholpen.

Dat Quimpo opviel bij zijn aankomst moge duidelijk zijn en het was lastig voor Quimpo om ongestoord verder te werken voor zijn CPP als desinformatie-officier van het Rode Leger in het hoofdkwartier van Sison in Utrecht.
Toen de CIA en de toenmalige BVD ( tegenwoordig AIVD ) Quimpo polste om te spioneren bij Sison zag hij zijn kansen schoon en begon hij met hulp van de Vara ( Witteman ), Jansen en JanSSen (  Jet Bussemaker ), en Groenlinks ( Wilbert Willems , Andree van Es ) de Quimposhow.

Witteman had de taak om het polsen van Quimpo vast te leggen op zo’n manier dat Quimpo er zo zielig mogelijk uit de bus(semaker) zou komen en het liefst met de beschuldiging dat Quimpo onder te ware druk werd gezet om te gaan spioneren bij Sison. Die opzet met Witteman als contraspion van Sison is jammerlijk mislukt daar de BVD en de CIA bij de ontmoeting met Quimpo in de gaten hadden dat ze afgeluisterd konden worden en naar een lokatie wilden waar men van Witteman af was.

Na deze tegenslag moesten de vrienden van Quimpo toch verder en begon Jansen en JanSSen met de agitprop van Quimpo te verspreiden. Dat Quimpo benaderd is door de BVD en de CIA mag uiteraard niet van Jansen en JanSSen, ze hadden liever dat de verbindingsofficier van het rode leger en de CPP gewoonweg zijn gang kon gaan.

Het één en ander leide tot een hevige discussie in de 2e kamer waarbij Groenlinks alles op alles zette om Quimpo af te dekken en ook nog zorgde dat Quimpo inderdaad een asielstatus kreeg.
Sterker nog, gedurende de zaak faxde Groenlinks als een volleerd spionage-orgaan alle 2e kamerstukken door naar het hoofdkwartier van de NPA/NPA/NDF te Utrecht.
Helaas voor Groenlinks zijn de faxen niet door de shredder gegaan maar zijn terecht gekomen bij Peter Siebelt die ze nog steeds heeft.

Vandaag de dag zit één van de mollen van Sison (Andree van Es) als Groenlinkslid bij Binnenlanddse Zaken in een positie die toegang geeft in de archieven van de BVD/AIVD, een uiterst ongewenste situatie.

Binnen Groenlinks is Tineke Strik vandaag de persoon die de Sison moet vrijwaren van iedere vorm van kritiek.
Ik heb ooit gerageerd dmv commentaar op het stukje maar dat vloog eruit en sindsdien heeft Mevr. Strik de mogelijk om te reageren weggelaten  en uiteraard mijn opmerkingen verwijderd.
Het opsturen van voor Sison lullige informatie naar haar inbox mag niet baten, nooit een antwoord gehad hoewel ik mij aanvankelijk  inhield bij deze Sison-snol en grote vriendin van Anja Meulenbelt.

Een andere Sison-freak dreigt trouwens binnenkort opgenomen te worden bij de gelederen van Groenlinks, het is René Danen.

Quimpo kan tevreden zijn.
Hij heeft zijn asielstatus gekregen, Sison mag men niet bespioneren, en Andre van Es kan gluren in de archieven van de BVD.
Mocht Quimpo berouw krijgen dan kan hij alsnog een boekje open doen over Sison in Nederland maar Maoisten houden over algemeen de rijen gesloten.

Advertenties

Eén reactie to “De Quimpo show”

  1. multidifficulti Says:

    http://cpcabrisbane.org/Kasama/2003/V17n2/Quimpo.htm is een intervieuw waarin Quimpo dus wel toegeeft dat Sison nog steeds de leider is van de NPA-CPP-NDF en ook verantwoordelijk is voor bepaalde doden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: