Herrie in de tent


Boven Ruzie bij Jan Maorijnissen (over vrijheid van meningsuiting)
Links De grote roerganger
Rechts Trotsky

Er is zo te zien enige herrie in de tent als het gaat tussen de Maoistische en of Stalinistische blokken en of Noord Korea-gangers tegenover de Trotskisten(4e internationale).

In feite begon deze herrie in de Filippijnen waar bij de linker kant men elkaar de hersens inslaat.
Zoals bij de Bayan Muna waar de CPP/NPA poogt te infiltreren op de bekende brute manier. De slachtoffers van het CPP/NPA geweld worden vaak door de CPP/NPA vaak neergezet als slachtoffers van de Filippijnse regering maar te vaak blijkt de CPP/NPA de dader te zijn. Het verbaasde mij van geen meter dat Meulenbelt bij een bezoek van de Bayan Muna op haar weblog direct tekeer ging tegen de Filippijnse regering en haar bekende onkunde ten toon spreide.

Tiny en ik ontvangen een paar mensen die opkomen voor de rechten van Filipijnen. Daar worden onder het regime van Gloria Macapagal Aroyo (fijn, een vrouw als staatshoofd) bijna wekelijks mensen van de oppositie vermoord. Vakbondsleiders, priesters, journalisten, mensenrechtenactivisten tot nu toe minstens vierhonderd, en dan zijn er nog de mislukte aanslagen, kidnappings, mensen die zonder proces worden opgesloten of zomaar ‘verdwijnen’. Protestmarsen en demonstraties worden met geweld de kop in gedrukt. Van Baya Muna (Peoples First Party) waar nu twee vertegenwoordigers ons in de Eerste Kamer bezoeken, Consi Lozano en Rio Mondelo, samen met Theo Droog van de Nederlands-Filipijnse Solidariteitsbeweging, zijn al zes mensen vermoord.

Inderdaad zijn er veel mensen vermoord Anja maar niet door het leger maar eerder door linkse lamlullen die er een gewoonte van maken hun wandaden in ander mans schoenen te schuiven.  Baya Muna  betekent niet Peoples First Party daar Baya of Bayan STAD moet voorstellen en dus Town First Party een betere vertaling zou zijn. Akbayan zou people kunnen voorstellen maar Akbayan betekent ook eigen volk of own people en ik denk dat bij de kreet eigen volk eerst Meulenbelt begint te steigeren. Dat ze het fijn vindt dat een vrouw als staatshoofd het staatshoofd is doet trouwens weinig af aan deze stammentwist en ze is niet het eerste vrouwelijke staatshoofd. Maar goed voor het goede doel is Meulenbelt bereid haar medevrouwen af te vallen, ze is de schaamte inderdaad ver voorbij.  Aroyo (spelling van Meulenbelt) heet trouwens Arroyo maar da’s meer voor taalpuristen.

Net voor de  “Peoples First Party” kwam uithuilen bij Meulenbelt was er een publicatie geweest van ene Pierre Rouset die toch echt stelde dat er een heuse Hitlist is die tot doel heeft een ieder die niet genoeg ja knikt tegen de leiders van het CPP/NPA gewoonweg dood moet, dat is dus ook van toepassing op linkse lieden. Maar goed Meulenbelt is of lui of wil niets te maken hebben met figuren van de 4e internationale zoals Pierre Rousset. Voor de duidelijkheid, de 4e internationale is de vereniging van de aanhang van Trotsky en die lag al slecht in de markt wat betreft Maoisten en ex-Maoisten zoals Meulenbelt. René Danen is ook een Trotskist.
Op de hitlist komt ook Walden Bello voor en da’s een bekende van Meulenbelt die nu met het dillema zit of ze nu moet meegaan met de CPP/NPA/NDFP van haar grote vriend Theo Droog of partij moet kiezen voor de Trotskyboys. Zo te zien is het Maoistsche CPP nog immer een bron voor inspiratie bij Meulenbelt en begint Kox langzaam in te zien dat de CPP een gelopen zaak is.
Bello is trouwens ook een andersglobalist gelijk Harry van Bommel maar ik vrees dat van Bommel niet eens weet wat er aan de hand is daar hij continue bezig is zijn eigen imago op te poetsen, hij heeft immers de bijnaam Dirty Harry.

Het artikel van Rousset zag ik ook bij spectrezine die zich bedient van een SP-mail-adres. Herrie in de SP-tent is dus te verwachten wat betreft de 4e internationale en Meulenbelt.

Hoe het met René Danen zit weet ik niet maar die heb in het verleden op zien trekken met de Noord-Korea-verheerlijkers van de CPP/NPA maar die zijn op hun beurt weer boos op de Franse Trotskist Pierre Rousset en zo te zien op alle Trostkisten.

Wat doet per slot van rekening iedere door de wol geverfde trotskist liever dan klappen voor en oproepen tot scheuringen binnen de revolutionaire beweging? De oude Trotsky propageerde ‘fractievrijheid’ om scheuren in de Communistische Partij van Rusland te veroorzaken. De nieuwe trotskist verkondigt het ‘pluralisme’ om Links te splijten. Wat Pierre Rousset echt wil, is een versplinterd en collaborerend ‘Links’.

In ieder geval geeft de CPP toe niet van fractievrijheid gediend te zijn maar da’s logisch bij dictatoriale figuren.

Deze pseudo-revolutionairen, die nog nooit een echte revolutie hebben geleid, proberen de volksbeweging binnen te dringen aan de hand van de noden van het volk. In het slechtste geval krijgen zij, net als Trotsky zelf, geld van de imperialisten om zich te specialiseren in het penetreren van progressieve bewegingen en om communistische partijen aan te vallen. Zij zeggen dat ze Links zijn, maar in feite zijn ze Rechts.

Geeft aan dat de echte revolutionairen boos op Trotsky zijn omdat hij nooit een echte revolutie geleid zou hebben wat niet klopt. Trotsky heeft veel bloed aan de handen toen hij nog niet in ongenade was gevallen bij de Stalinisten en Leninisten, hij heeft notabene de revolutie mede geleid. In weze worden Trotskisten alléén door hun mederevolutionairen geduld zolang ze zich maar gedragen als kritiekloze jaknikkers dus wellicht is er nog hoop voor René Danen zolang hij maar als een kritiekloze zombie achter Sison aansjokt.

Wellicht is hij daarom gewipt bij Groenlinks daar bij Groenlinks Tineke Strik als volger van Sison vermoedelijk geen zaken wil doen met een Trotskist, het kan ook zijn dat kritische leden van Groenlinks Danen gewoonweg niet zien zitten. Een toekomst bij de Noord-Korea-aanhang is in ieder geval niet voorhanden hooguit als meeloper.
Strik zit met de wandaden van Sison niet in haar maag daar ik haar de nodige shit verzonden heb maar ze nooit reageerde. de berlijnse muur communiceert beter dan Strik.

De PVDA ligt al jaren in een onderlinge stammenstrijd dus hoe de herrie in tent daar ooit tevoorschijn komt is gissen en gokken en het is nog maar de vraag of de PVDA nog zal bestaan in de toekomst.

Hoe dan ook er is enige ruzie in de linkse tent en niet te weinig ook mag ik hopen.

Advertenties

Eén reactie to “Herrie in de tent”

  1. multidifficulti Says:

    Rio Mondelo die zich voorgaf als Bayan Muna persoon blijkt ook te werken bij Migrante Europe.
    Migrante maintains partnership with MIGRANTE International, BAYAN Philippines, Cordillera People’s Alliance, National Council of Churches in the Philippines, GABRIELA(de CPP-vrouwenbeweging), major sectoral organizations of workers, peasants, youth, Moro people, churchpeople, professionals, health, indigenous, and MIGRANTE International-affiliated formations of progressive Filipinos in the U.S., Canada, Asia-Pacific and the Middle East.
    >has a consultative status with the International League of People’s Struggles (ILPS), a broad progressive alliance of people’s organizations worldwide.
    ILPS is een hobbypaard van Sison oftewel CPP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: