Andree van Es moordenares?

De Milka

Of Andrée van Es in weze een moordenares is, of medeplichtig is aan de moord op Kintanar moet U zelf maar uit maken maar het rijmt zo lekker en laat van Es nou horen tot de groep die graag “Johnson moordenaar” riep.

Ik heb al eerder beschreven hoe via louche linkse kanalen de NPA, die Kintatar vermoorde zijn geld kreeg, men onderzoeken frusteerde en de hele 2e kamer voorloog, maar Andree van Es en Wilbert Willems hebben het wat betreft Kintatar dermate bont gemaakt dat ze wat mij betreft bloed aan de handen hebben.
Om het één en ander in de juiste context te houden moet ik terug gaan naar de periode waar Nathan Quimpo (ex-NPA) benaderd werd door de toenmalige BVD tegenwoordig AIVD geheten in combinatie met de CIA en de verklaringen van Quimpo zelf. Volgens van Es is Quimpo toen te hard onderdrukt gezet door de BVD/CIA wat niet klopt. Uiteraard was van Es toen al een stuk onbenul die nooit fatsoenlijk aan waarheidsbevinding deed en zwaar aan tunnelvisie leed.

To supply information about the conflict between Sison and Kintanar.[9] I wasn´t sure what they would do to me if I said no outright. I just told them, give me a telephone number and if I´m interested I´ll call you. No, they said, we have to set another appointment and if you don´t feel like accepting our offer then don´t come. So I wasn´t planning to go.

Hier stelt Quimpo dus dat hij bij een 2e afspraak niet op hoevde te draven en eigenlijk ook geen zin had om dat te doen. Quimpo legt uit waarom hij toch verscheen op die 2e afspraak.

Then immediately after this encounter with the two agents, I went to a meeting of the International Committee of the NDF which was scheduled for that day. I told them about it and Luis Jalandoni informed Joma(Sison) and the decision was for me to go to the second meeting and we´d try to set it up and get in touch with the media.

Het moge duidelijk zijn dat het Sison was die ervoor zorgde dat er een 2e ontmoeting was tussen Quimpo en de twee agenten, hoewel Quimpo niet wou en ook nog dat de boel in scené gezet zou worden (and we´d try to set it up). Andree van Es met diepgang van een ultra dun plasma scherm tuinde er met open ogen in. Het land was te klein volgens van Es en ze ging in de 2e kamer tekeer over die arme Quimpo die door de BVD toch zo onder druk was gezet, informeren naar wat er gebeurt bij Sison door vluchtelingen mocht niet. Sison blij daar hij net aan het bakkeleien was met Kintanar en op die manier verstoken was van pottenkijkers toen de NPA in hun International Department te Utrecht Kintanar ter dood veroordeelde. Dat dit in Utrecht plaats vond is voor de hand liggend daar volgens Quimpo, Sison de NPA leidde.

Joma himself was involved in the 1988 anti-DPA campaign. I know that for a fact because I was already in the International Department. At least initially I was part of the group informing him about what was happening in the Philippines and he himself ordered some people to be investigated or even taken.

In simpel Nederlands, van Es heeft broodnodig onderzoek bij Sison proberen te verhinderen en er ook nog voor gezorgd dat info betreffende de ruzie tussen Sison en Kintanar onder de pet bleef. Verder heeft zij bij de behandeling van de zaak Quimpo de 2e kamer voorgelogen met een verhaal dat op 100% zeker van Sison afkwam. Daarom is het mij een raadsel hoe van Es directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties , ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kon worden zeker omdat ze vanuit die functie toegang heeft tot AIVD-bestanden en al eerder de BVD domweg het werken onmogelijk maakte.

Aan het eind van 1990 trok Van Es zich terug uit de actieve politiek om zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière bij onder meer de VPRO, de NOS, het Amsterdamse debatcentrum De Balie en GGZ-Nederland. Op 24 november van dat jaar, tijdens het oprichtingscongres van GroenLinks, presenteerde Van Es haar ‘afscheidscadeau’, het boek De tragiek van een geheime dienst, waarin privé-gegevens waren gepubliceerd van inlichtingen- en politiemensen in Nijmegen en omgeving..

Anderzijds is het wel te verklaren daar het haar oude vriendin, Guusje ter Horst(Guus Ongeluk) die verantwoordelijk is voor de benoeming van van Es.

Advertenties

5 Reacties to “Andree van Es moordenares?”

 1. Mikkel Says:

  Sison is en blijft gewoon een terrorist die terecht moet staan voor de moord op Kintanar en anderen. Het NPA is verworden (af altijd geweest) tot een organisatie die middels kangaroo courts de Filipino’s terroriseert, ze afperst met ‘revolutionaire belasting’ en terreur gebruikt om haar daden te financieren (afkopen van aanslagen zoals dat bij telecomproviders is gebeurd).
  Stuitend is de amechtige steunbetuiging voor Kim il Young van Noord Korea door het NPA, NPDF en Sison trawanten Jalandoni en Ledesma:
  http://pasteurella.blogspot.com/search?q=sison

 2. multidifficulti Says:

  Moord is ook een zwaar beladen term maar gelukkig niet subjectief. De moord op Kintanar heeft niets te maken met de strijd van rechtvaardigheid of democratie maar om de macht.
  Kinatar was de eerste bij de NPA die begreep dat de Filippijnen democratisch was geworden na de val van Marcos en de revolutie al had plaats gevonden door het omwerpen van het Marcos-regime door de bevolking van de Filippijnen. Bij die revolutie schitterde de NPA door afwezigheid, maar wel revolutionaire belasting heffen. De NPA/CPP/NDFP bleken het contact met de bevolking allang verloren te heben en die conclusie is Kintanar fataal geworden. Had van Es niet als een loopse hond achter Sison aangelopen dan had Kintanar nog in leven geweest en was de NPA aangepakt. Groenlinks heeft in feite de democratisering van Links in de Filippijnen om zeep geholpen door zich achter de ondemocratische moordenaarsbende van Sison te scharen en is wel degelijk medeplichtig aan de moord op veel revisionisten binnen de linkse bewegingen in de Filippijnen.
  Ik heb al vaker gezegd dat Bilo hier niet welkom is al was het vanwege de ideologische steun aan de Abu Sayyaf. Sison, Abu Sayyaf, en ook wat mensen in de MILF hebben niets op met mensenrechten, het zijn moordenaars.

 3. De grote roerganger de weg kwijt « multidifficulti Says:

  […] Defend the Life of Dr. Guzman) en soms ook GroenLinks(Mevr. Vos en uiteraard Mevr Strik). Groenlinks heeft wat het ondersteunen van de rebellen een belazerde reputatie. Deze politieke club poogt continue de regering van de Filippijnen van allerlei zaken in de schoen […]

 4. Rode zorgen « multidifficulti Says:

  […] Morgen verbaast mij dan ook van geen meter, Groenlinks loopt al jaren aan de leiband van Sison. Andree van Es heeft in de zaak Quimpo de gehele tweede kamer voorgelogen en was in feite in de 2e ka… Of lees dit stuk agitprop van Sison maar uitgesproken door Mevr. Vos. Geen woord over de misdaden […]

 5. Rode zorgenIk Says:

  […] Morgen verbaast mij dan ook van geen meter, Groenlinks loopt al jaren aan de leiband van Sison. Andree van Es heeft in de zaak Quimpo de gehele tweede kamer voorgelogen en was in feite in de 2e ka… Of lees dit stuk agitprop van Sison maar uitgesproken door Mevr. Vos. Geen woord over de misdaden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: