Boter op het hoofd

Foto van Pietje
Pietje Vervest zonder boter.

Boter op het hoofd hebben is een vervelende situatie, wat te doen?

 • Doen of er niets aan de hand is(politici hun kenmerk)
 • Schoon schip maken en zijn hersens gebruiken

De politieke optie is op de korte termijn wel leuk maar zodra de lijken uit de kasten vallen kan men het hoofd niet koel houden en begint de boter zijn weg naar beneden te zoeken.
Neem nou comrade Evert de Boer, de eerste fondsenwerver van Sison en het NDF in dit land.
De CPP is geen terroristische organisatie, net zomin als het NPA. Het streven naar een één-partij-staat volgens communistisch model mag niet ieders droom zijn, met terrorisme heeft het op zich weinig te maken. Bovendien houden de bewegingen zich bezig met het verbeteren van de levensomstandigheden voor boeren en arbeiders, waar niets op tegen kan zijn.

Allemaal leuk en aardig van Comrade Evert, maar Evert weet godvergeten goed dat Sison en zijn troepen boeren en arbeiders omleggen dat valt niet te ontkennen.
Het kan wel zo zijn dat Evert onder het woord boeren zijn familie verstaat, hij heet immers Evert de Boer.
Toen ik Philippines: An urgent call to the NDF and the GRP regarding the recent killings of farmers! las moest ik aan comrade Evert de Boer denken.
Hier staat vrolijk in dat het NDF(voorheen de CPP) bezig is met het vermoorden van revisionistische boeren en hun leiders.
Dit ook omdat in dat artikel Evert de Boer medeondertekenaar is.
Als bewegingen zich bezig houden met het verbeteren van de levensomstandigheden voor boeren en arbeiders verwacht ik toch echt niet dat men boeren omlegt, of ben nou gek.
Ik weet niet of Evert van de schok is bekomen maar gezien het feit dat enige medeondertekenaars ook al boter op het hoofd hebben zal dat wel meevallen. In het artikel geen woord over bestraffen van de daders wat Evert wel deed als de misdaden van de regering van de Filippijnen aan de kaak gesteld dienen te worden. Men legt de lat dan extra hoog.

De dame van de foto boven Pietje Vervest geheten heeft ook een boterberg op haar hoofd en niet te weinig. Pietje is al enige tijd researcher at TNI (Transnational Institute) en meent ontwikkelingssamenwerkingsexpert te zijn en was zeer goed in het onder de pet houden van misdadige praktijken van XminY-klantjes.
Ze heeft al ooit gezegd dat ze over Sison wel eens een boekje zou opendoen maar het hoofdstuk is nog steeds gesloten. Pietje zat ooit bij XminY op het moment dat XminY zich over Sison en Co hadden ontfermd met veel geld en slechte raad. Pietje heeft haar mond nooit echt open gedaan over de wantoestanden bij de troepen van Sison en in feite ook niet echt over de wantoestanden bij de opstandelingen uit Birma zie Linkse hypocrisie over Birma.
Er staat :

En dan nog een penibel punt. De ABSDF heeft in dit voorjaar in de geisoleerde Shanstaat van Burma zo’n dertig infiltranten ontmaskert en wist niet wat ze ermee aanmoesten. Terug sturen was geen optie, ze hadden te weinig voedsel en het Internationale Rode Kruis wilde ze ook niet. Deze mensen zijn na een maand gevangenschap geexecuteerd. Dit heeft veel diskussies
tussen de Azie sektie en de ABSDF tot gevolg gehad. Varierend van sterke bezwaren tot ‘begrip’. Vanuit de ABSDF is toegezegd dat dit nooit meer zal gebeuren. De sektie heeft geprobeerd de ABSDF’ in kontakt te brengen met experts op het gebied van internationaal recht/mensenrechtenschendingen en krijgsgevangenen om uit te zoeken wat in het vervolg met dit soort gevangenen kan worden gedaan.
Goed, dit wat betreft Burma. We zullen op dezelfde voet doorgaan(de andere kant opkijken) in de toekomst.

Verder komt Aung San Suu Kyi niet ongeschonden uit de kritische analyse en had Vervest wel eens haar mond open kunnen doen toen het in Birma wederom feest was. Ik begrijp nu ook ineens de opmerking van Quimpo die de Karen uit Birma omschreef als een gespleten en agressief volkje in de bergen van de Golden Triangle. Quimpo zat namelijk bij het CPP/NDF op het moment dat Vervest die vereninging onder haar hoede had, en ook dus de Birmanen die nogal bir-manisch bleken te zijn(of is het toch bur-manisch). Het kon wel eens zijn dat zowel de opstandelingen alsmede het regime in Birma fout zijn. Birma is trouwens een sterk verdeeld land, een gegeven waar Pietje en veel van die mislukte hemelbestormers ons nooit voor hebben gewaarschuwd.

Als je boter op je hoofd hebt gaat het vroeg of laat mis tenzij men het hoofd koel kan houden terwijl de lijken uit de kast komen zetten.

Advertenties

3 Reacties to “Boter op het hoofd”

 1. bilo Says:

  Boter op je hoofd…
  Ja Antoon, eens zal het goed misgaan.
  Denk eraan! Ik bedoel dit vriendelijk.
  groeten

 2. multidifficulti Says:

  Beste Bilo,

  Wees niet bang, in Nederland ben ik veilig in de Filippijnen niet, mijn schoonfam. aldaar is nog veilig zolang men maar niet weet wie Multidifficulti moge wezen. Met de alleen de kreet Antoon (één van mijn werkelijke namen) kom je ook daar niet ver.
  Hoe dan ook die beerput moet eens open en als niemand het wil doen dan zal ik het toch echt moeten doen.
  Ik heb trouwens nog niet eens het achterste van mijn tong laten zien en ben ook nog in gesprek met de SP die eerlijk gezegd vlot van antwoorden is(Groenlinks niet) en ook die mensen weten genoeg.
  We hebben informatie uitgewisseld en het is al aan het misgaan, men deelt op stevige punten mijn mening (althans een gedeelte van de SP).

 3. multidifficulti Says:

  Beste Bilo,

  Je bedoelt dit vriendelijk zeg je dus alles ok.
  Maar je zegt ook “eens zal het goed misgaan” en dat lijkt sterk op een bedreiging maar ga er van uit dat het geen bedreiging is.
  Ik weet niet wat je onder mis gaan verstaat maar in de Filippijnen is het reeds misgegaan. De op zich geweldloze politicus/andersglobalist Walden Bello is reeds bedreigd door Sison en diverse Ak Bayan leden (zoals Quimpo) ook. Murder as Politics zoals bedreven door Sison moet ophouden, zelfs de SP begint dat langzaam door te krijgen daar die tegenwoordig de Ak Bayan begint te steunen, Sison heeft helaas nog aanzien bij sommige SP-leden vermoedelijk Anja Meulenbelt maar zijn steun is stevig aan het afnemen.
  De methode bekend als “killing the chicken to scare the monkey” zal het vermoedelijk slecht doen bij de partij voor de dieren dus met een beetje mazel blijft de Filippijnen een 2e animal farm (Orwell) bespaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: