Psychiatrie


Omdat een lezer van Multidifficulti mij een psychoot schijnt te vinden en Maximo mij ooit Lithium probeerde voor te schrijven een intermezzo over de psychiatrie waaruit moge blijken dat ik er helaas wel wat van weet maar niet als een te behandelen persoon. Het is wel oud zeer en onderhand mag ik hopen dat het wat beter gaat in de psychiatrie.

Mijn eerste contact met de Psychiatrie was op het moment dat een broer van mij ging afkicken van de heroine. Op een bepaalt moment werd er thuis gebeld door de crisisopvang van de Schroeder van der Kolk Stichting. Mijn broer was goed in de war maar volgens de alwetende mensen van de Schroeder van der Kolk kon mijn broer zonder problemen en zonder medicijnen weer naar huis en kon de zelfhulpgroep min broer wel verder helpen. Enige tijd verhing mijn broer zich en was ik de persoon die mijn broer lenloos aantrof.

Later had ik een vriendin die zich steeds vreemder ging gedragen en mij zelf het huis uitzette. Later verklaarde ze tegenover mij en de hulpverleners dat dat het gevolg was van de stress omdat iemand had geprobeerd haar aan te randen. Ik vertrouwde haar niet echt, de hulpverlening wel. Enige tijd latewr kwam ik erachter dat ze was gediagnoitiseerd als zijnde een manisch persoon maar door schade en schande wijzer geworden heb ik mijn handen van haar afgetrokken en haar lekker overgelaten aan de hulpverlening.

Enige tijd ben ik getrouwd en begon mijn ex(ik ben later gescheiden) zich steeds vreemder te gedragen. Op een bepaald moment probeerde ze mij neer te steken met een schaar wat gelukkig mis ging. Het Riagg kwam eraan te pas, gevolgd door een opname.
Mijn ex bleek schitsofreen te zijn, een ziekte die meestal na de pubertijd begint op te spelen. Het leven was een hel omdat mijn ex haar medicijnen niet wou innemen en het Riagg was zo stom om te stellen dat niet het RIAGG maar de huisarts die medicijnen moest verstrekken. De huisarts zei dat verstrekking van neuroleptica het werk was van een psychiater en niet van de huisarts. Ongeveer 2 jaar heb ik moeten leven met een patient die geen medicatie kreeg en ook nog de verkeerde therapie(voor overspannen huisvrouwen).
Toen ik erachter kwam dat de therapie niet deugde en het RIAGG evenmin besloot ik maar te gaan scheiden opdat er dan nog 1 persoon er niet aan onderdoor ging. Uiteraard werd deze zet beloond met een vordering van de sociale dienst die stelde dat de verhaalplicht toch echt van toepassing zou zijn op mijn geval. Verhaalplicht ging uiteindelijk na veel dreigen niet door, de Gem. Sociale dienst van Den Haag had geen poot om op te staan.

De nodige jaren later hertrouwd met een vrouw die allesbehalve gek was en is, ze heeft zelfs een keurige hier niet erkende universitaire studie gedaan in de Filippijnen.
Na de geboorte van mijn zoon ging het helaas mis en zat ik verdomme weer vast aan die mafketels van het Regionaal Instituut voor Ambtelijk Gezeik en Gezeur(RIAGG) daar mijn zoon op school niet meekon en ook nog vreemd gedrag vertoonde.
Na een jaar van onderzoeken verhuisde ik naar Spijkenisse en gingen de onderzoeken gewoon door. Het was altijd van, we hebben niets gevonden maar ga eens kijken bij die of die specialist.
Frappant was wel dat direkt na de verhuizing een dame van de creche van de kerk aankwam met de suggestie dat het iets met autisme te maken kon hebben. Na enige tijd bleek deze dame zonder ervaring het wel bij het juiste eind te hebben. Na 3 jaar onderzoek stelde een ziekenhuis vast dat het PDD-NOS betrof en da’s inderdaad een vorm van autisme. Na de diagotisering weer veldslagen moeten leveren met het RIAGG om een goede school en behandeling te regelen. De school is gevonden meer ondanks dan dankzij het RIAGG en de behandeling grotendeels zelf gedaan omdat het RIAGG geen fatsoenlijk behanelplan had of kon overleggen.

Nogmaals aan pschiaters en allerlei randfiguren heb ik letterlijk een broertje dood maar als iemand mij nou nog een psychoot vindt of een manisch figuur de mededeling maar eens in de spiegel te kijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: