Marxisten als Racisten

61km2.jpg

Veel mensen denken, ten onrechte dat Karl Marx een persoon was die als witte ridder (hoewel witte ridder eigenlijk niet van toepassing is) streed tegen ongelijkheid en racisme. Helaas het is niet waar, Marx was een rancuneuze dictator met gelukkig weinig macht en is de dictatuur van de proleet-ariers in dit land geen werkelijkheid geworden. Sorry Anja Meulenbelt.

In een brief aan zijn vriend Friedrich Engels schreef Marx bijvoorbeeld over de Duits-Joodse socialist Lasalle dat de uiterlijke kenmerken van deze “Joodse nikker” zouden laten zien dat Lassalle “van de negers afstamt die zich bij de stoet van Mozes uit Egypte aansloten”. Een andere mogelijkheid was dat “zijn moeder, of grootmoeder van vaders kant, zich met een neger kruiste”. “Welnu”, schreef Marx verder, “deze verbinding van Jodendom en Germanendom, met de negroïde basissubstantie moet wel een zonderling product voortbrengen. De opdringerigheid van deze knaap is ook nikkerig”.

Zo ging Marx dus om met personen die wat Marx betreft niet zuiver genoeg in de leer van Marx waren. Als het Marx niet beviel en je behoorde tot een minderheid was Marx niet te belazerd om de rassenkaart te spelen. Ik weet niet of Meulenbelt hiervan terug heeft.

Vergeet niet dat Joden in de tijd van Marx zwaar gediscrimineerd werden en alleen maar vrije beroepen zoals advocaat en bankier mochten hebben. Die situatie zorgde ervoor dat veel Joden noodgedwongen als bankier door het leven moesten en als het economisch wat minder ging kregen vooral joodse bankiers de wind van voren. Door Joden te dwingen om het beroep van bankier te spelen was men dus bezig de kat op het spek te binden en gilden de marxisten om het hardst dat de joodse kat klaarblijkelijk op het spek zat. Marx gaat verder: “Wat is de wereldlijke eredienst van de Jood? De sjacher. Wat is zijn wereldlijke goed? Het geld”. De sleutel tot “het Joodse vraagstuk” ligt voor Marx zodoende in de opheffing van deze wereldlijke grondslagen van het Jodendom, het kapitalisme dus, Joden beheersen het grootkapitaal. Zo schreef de anarchist Michael Bakoenin over de Joden: “Met één voet staan ze in het bankwezen, met de andere in de socialistische beweging, met hun achterwerk zitten ze in de Duitse pers.”

Toen Joden in de tijd van Marx dezelfde rechten gingen eisen als bijvoorbeeld Christenen waren de rapen gaar bij Marx die slechts 1 religie accepteerde met maar 1 God, het Marxisme met Marx als godheid. Verhaaltjes van de marxistische Anja Meulenbelt dat zij zo voor het multiculturele zou zijn kan men dus beter met een kilo zout nemen.

Minder platvloers was Marx’ later gebundelde briefwisseling die in het Nederlands verscheen onder de titel “Over godsdienst, staat en het Joodse vraagstuk”. Marx constateert daarin dat niet zozeer de religie afgeschaft moet worden, als wel het aardse onrecht dat eraan ten grondslag ligt. Zonder die basis van ellende en honger zou de godsdienst een snelle dood sterven. Maar dat gold volgens hem alleen voor het christelijke geloof en blijkbaar niet voor het Jodendom. Want waar hij als wereldlijke grondslag voor het christendom onrechtvaardigheid en sociale ellende noemt, is dat voor het Jodendom “de praktische behoefte, het eigenbelang”. Vervang in dit verhaal eens voor de grap het woord Jood of Joden door Moslim of Moslims en Meulenbelt zou gaan briezen. Kankeren op Joden moet en kan bij Meulenbelt maar als Marx nou het volgende had gesteld over Lasalle wat dan Anja?

In een brief aan zijn vriend Friedrich Engels schreef Marx bijvoorbeeld over de Duits-Islamitische socialist Lasalle dat de uiterlijke kenmerken van deze “Islamitische nikker” zouden laten zien dat Lassalle “van de negers afstamt”. Een andere mogelijkheid was dat “zijn moeder, of grootmoeder van vaders kant, zich met een neger kruiste”. “Welnu”, schreef Marx verder, “deze verbinding van de Islam en Germanendom, met de negroïde basissubstantie moet wel een zonderling product voortbrengen. De opdringerigheid van deze knaap is ook nikkerig”.

Nogmaals Joden vroegen toen dezelfde rechten als bijvoorbeeld Christen en het antwoord van Marx en Co was niet mals.

Gij, joden, zijn egoïsten, wanneer gij een bijzondere bevrijding voor u als Joden verlangt. Gij moet als Duitsers aan de politieke bevrijding van Duitsland, als mensen aan de menselijke bevrijding arbeiden en de bijzondere soort van uw verdrukking en van uw smaad niet als uitzondering op de regel, maar integendeel als bevestiging van de regel voelen.

Of verlangen de joden de gelijkstelling met de christelijke onderdanen? Dan erkennen zij de christelijke staat als gerechtigd, dan erkennen zij de regering der algemene onderdrukking. Waarom mishaagt hun het speciaal juk, wanneer hun het algemene juk aanstaat? Waarom moet de Duitser in de bevrijding der Joden belang stellen, wanneer de jood niet in de bevrijding der Duitsers belang stelt?

Nomaals vandaag zijn het Moslims die in Israel, Palestijnen die dezelfde rechten eisen als Joden hoewel Moslims in Isreal eigenlijk niet echt last hebbeb van discriminatie. Maar Meulenbelt stelt niet:

Gij, moslims, zijn egoïsten, wanneer gij een bijzondere bevrijding voor u als Moslims verlangt. Gij moet als Israeliers aan de politieke bevrijding van Israel, als mensen aan de menselijke bevrijding arbeiden en de bijzondere soort van uw verdrukking en van uw smaad niet als uitzondering op de regel, maar integendeel als bevestiging van de regel voelen.

Of verlangen de moslims de gelijkstelling met de joodse onderdanen? Dan erkennen zij de joodse staat als gerechtigd, dan erkennen zij de regering der algemene onderdrukking. Waarom mishaagt hun het speciaal juk, wanneer hun het algemene juk aanstaat? Waarom moet de Israelier in de bevrijding der Moslims belang stellen, wanneer de moslim niet in de bevrijding der Israeliers belang stelt?

Nogmaals Marxisten maken het dermate bont dat Wilders er ziek van wordt maar ja Wilders is uitgerekend door Marxisten neergezet als een racist. Neem nou de bijvoorbeeld Jalandonie, een marxist in hart en nieren en vaak gezien bij het door Meulenbelt de hemel in geprezen NFS. Zonder enige gene begon die ooit te kermen over het beschermen van de purity of the race, het betrof hier de Moro’s (moslims uit de Filippijnen). Hoezo purity of the race. Marxisten zijn toch multicultureel. Of neem comrade Allende. Allende had in de jaren dertig en veertig dezelfde ideologie die hij uitdroeg als de Nazi’s. Hij had ook zo zijn rassenleer, waarin hij slechte eigenschappen koppelde aan uiterlijk.

Nogmaals Marxisten zijn redelijke Racisten.

Advertenties

2 Reacties to “Marxisten als Racisten”

  1. Internetowe Innowacje Says:

    If some one wishes expert view on the topic of blogging after that
    i advise him/her to pay a visit this webpage, Keep up the good job.

  2. Rozmowy o polityce Says:

    Very good points in this post. Keep up.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: