ARMM

Redelijk recent heeft de regering van de Filippijnen een deal gesloten met de moslims wat moet leiden tot de Autonomous Region of Muslim Mindanao.
Op deze manier kunnen moslims in hun gebied autonoom functioneren. Op zich prima daar men in de Filippijnen de moslims hun eigen boontjes kunnen laten doppen en men daar af is van het gezeur van de moslimbevolking die steen en been klaagt op een manier die mij niet aanstaat.
Wat mij niet aanstaat is het feit dat die moslims claimen dat zij de orginele bewoners zijn van Mindanao en in wezen ook van het complete land. Die eer is toch echt (zoals eerder gesteld) voor de Aeta. De Aeta en alle native bewoners van de Filippiujnen zijn animisten, de Islam kwam pas ongeveer in het jaar 1300 op de proppen. Dus de claim dat de Islam het orginele geloof is van de Filippijnen klopt niet. Voor de moslims het gehele land inpikten waren er al andere geloven.
De ooit gevonden koperen platen laten zien dat er ook hindoes waren voor de Islam en later de katholieke spanjaarden er kwamen.
Ooit beweerde een moslimreaguurder van deze site op Geenstijl dat moslims in de Filippijnen hun geloof niet mochten belijden maar dat is hierbij klinklare onzin gebleken.
In de Filippijnen is het suikerfeest zelfs een nationale feestdag. Dit ondanks het feit dat de suiker in de Filippijnen aan vervanging toe is, er wordt nu op grote schaal Stevia geplant maar dit ter zijde.

Groot probleem met de ARMM zit hem in het feit dat de heren en dames moslims elkaar regelmatig de hersens inslaan zoals bij de confrontatie tussen de Ampatuan en de Mangundatatu clan (allen moslims). Het leger kon de puinhoop opruimen en kreeg uit linkse hoek en moslim hoek het verwijt dat die de schuldige partij zou zijn. Maar goed binnenkort mogen moslims nogmaals het zelf uitzoeken hoewel het gevaar van de Abu Sayaf en of de Jemaah_Islamiyah latent aanwezig blijft, met Takfi(e)r bedrijvende kharidjieten is het onmogelijk tot vrede te komen.

Een ander probleem zit hem in het gegeven dat Sulu in die ARMM zit terwijl de sultan van Sulu in wezen de eigenaar is van Sabah.
De engelse Wikipedia zegt ons het volgende over Sabah:
Sabah hence entered Malaysia as an autonomous state
Samenvoegen van Sabah en de ARMM zou op zich een prima idee zijn, 2 autonome moslimgebieden tot 1 autonoom iets. Maar dat zal nooit gebeuren daar Sabah door op een koloniale manier uitgeperst wordt door Malesie. Nogmaals de Wicked Wikipedia:
95% of the profits from Sabah’s immense natural resources are taken by the federal government.

Ook problematisch zit hem in het gegeven dat in de ARMM men rekening moet houden met de rechten van minderheden aldaar. Dit is de reden dat het vorige verdrag dat afgesloten was de prullenbak ingemikt werd door het hooggerechtshof in de Filippijnen. Zo zal een Pinoy toch echt zijn lechon in alle vrede moeten kunnen consumeren. Men zal binnen de ARMM echt rekening moeten houden met minderheden, het is de Gaza niet wat Judenfrei opgeleverd werd.

Advertenties

2 Reacties to “ARMM”

  1. Hans Dutchie Says:

    Duidelijk…

  2. Rozmowy o polityce Says:

    Solid post. Thanks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: